facebooktwittermail d

”Även om du vill lämna EU – rösta!”

Om inga EU-kritiker går och röstar så kommer valresultatet visa att alla i Sverige är positiva. Så därför: gå och rösta oavsett om du är för eller emot, skriver Michael Richter, Landsbygdspartiet Oberoende.

FOTO: MOSTPHOTO

Detta är ett debattinlägg. Det innebär att innehållet återger skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här.

Det är nu bara ett par veckor kvar till valet och förvirringen sprider sig. Vem tusan ska man nu rösta på? Sedan såväl SD, V och MP svängt och vill att Sverige ska stanna kvar i gemenskapen så är det väl bara att rösta på något av de åtta riksdagspartierna om man är EU-positiv.

Men om man är EU-negativ och vill att Sverige skall lämna unionen – hur gör man då? Ska man bara bli soffliggare, eller välja något av de småpartier som ännu inte kommit in i riksdagen?

Om inga EU-kritiker går och röstar så kommer ju valresultatet visa att alla i Sverige är positiva. Så därför: gå och rösta oavsett om du är för eller emot. Det finns småpartier på både höger och vänsterkanten som vill lämna unionen.

I mitten finns Landsbygdspartiet oberoende. Och ska vi skicka folk till Bryssel måste det vara personer som har både mod och integritet nog för att sticka ut hakan. Landsbygdspartiet har valt att registrera en öppen valsedel där varje EU-kritisk organisation eller person själv får skriva dit det namn de vill.

Så varför inte ta en tom valsedel och skriva dit Landsbygdspartiet oberoende. Om du vill kan du därunder skriva dit ett namn på någon som du har förtroende för. Eller skriv ditt eget namn. Sen är det upp till den nominerade att avgöra om han/hon vill anta utmaningen genom att före valet skicka in en samtyckesblankett. Gå och rösta så vi får ett mått på hur många som är för eller emot EU!

Michael Richter, Linderöd, medlem i Landsbygdspartiet oberoende