facebooktwittermail d

Karin Asmundsson

Alla artiklar av Karin Asmundsson
13 aug.

Tog snabbkurs i tomatodling – skördar 750 ton varje år

De senaste åren har Nicklas Nilsson investerat i energisparande åtgärder.

7 jan.

Mjölkbonden som gör bylivet till en fest

Vid sidan om de 300 korna brinner Ola Nilsson för att hans del av världen ska leva: ”Man kan göra mycket samtidigt.”

22 okt. 2022

Hennes bod blev en succé för gårdens omsättning

Paret miljonsatsade när efterfrågan blev större och större: ”Handlade om att investera eller lägga av.”

6 juni 2022

Sjätte generationen tog gården i ny riktning

Gårdsbutik, bageri och kafé lyckat koncept för mjölk- och köttgården – och snart är sönerna redo att ta över.

12 mars 2022

Eftersök en utmaning för både jägare och hund

Germund Eriksson utbildar hundar och jägare nationellt för eftersök av stora rovdjur: ”Samarbetar dagligen med polisen.”

16 jan. 2022

De väcker liv i äppelodlingen på Öland

”Det är lika bra förutsättningar att odla äpplen här som i Skåne.”

24 dec. 2021

Hon fick nog av okunskapen – startade blogg om mjölkgården

Mjölkbonden Hanna Karlsson skriver om livet på gården: ”Kunde inte tänka mig att det skulle bli så stort”.

8 nov. 2021

Gården som tänker cirkulärt i allt: ”Vi jobbar för framtiden”

På öländska Mittlandsgården tror man på att dra nytta av sina resurser året runt.

8 sep. 2021

Vågade satsa i pandemin – går mot sitt bästa år

Skogsföretaget Verest: ”Man måste tänka långsiktigt.”

26 apr. 2021

Rätt foder och ett tränat öga ger kor i toppklass

Korna på Kimramåla gård har ökat produktionen från i snitt 7 000 kilo till nästan 13 000: ”Man vill ha korna så länge som det går”.