facebooktwittermail d

Lisa Rogert

Alla artiklar av Lisa Rogert
25 jan. 2017

Nyanlända får jobb i skogen

Skogsstyrelsen tar in nyanlända och långtidsarbetslösa för att sköta naturreservat i Skåne. Vill öka intresset för skogsarbete.

24 jan. 2017

Ny tråd öppnar för skräddarsydda material

Mjölkprotein kan bli glödtråd i LED-lampa. Genombrott i forskning med proteinstrukturer.

19 jan. 2017

Hälsingestintan rasar över vite

Britt-Marie Stegs, vd Hälsingestintan: "Vi kommer att bestrida de felaktiga uppgifterna".

17 jan. 2017

Drivna hästbönder vann pris

Elin och Jonas Nordlund vann Landshypoteks tävling. De vill se mer hästkrafter i svenskt lantbruk.

17 jan. 2017

Svensk rapsgris på idrottsgalan

Svensk rapsgris från Esplunda gård serverades på Idrottsgalan. Grisproducenten var på plats och ursprunget uppmärksammades både på scen och i menyn.

17 jan. 2017

Veterinär kritiseras efter felbedömda hästar

En hästägare i Kramfors som fick sina hästar beslagtagna och sedan vann mot länsstyrelsen anmälde länsstyrelsens veterinär. Anmälan resulterade i en erinran och veterinärens kontroll beskrivs av ansvarsnämnden som bristfällig och oprofessionell.

15 jan. 2017

Laddar mobilen med solens hjälp

Laddar en Iphone på några timmar.

12 jan. 2017

Ingen dispens för småskalig vattenkraft

Länsstyrelsens utredningar av småskalig vattenkraft fortsätter trots troliga lagändringar inom en snar framtid. I Västra Götaland ökar länsstyrelsen takten och nyanställer för fler och mer effektiva utredningar.

11 jan. 2017

Mer kohandel när Cowfunding utökar

Företaget Cowfunding i Malmö utökar sin verksamhet åt både väster och norr. Sedan december är de etablerade i Stockholm och man förbereder vidare expansion.

11 jan. 2017

Stora Enso storsatsar på nya förpackningar

Stora Enso investerar cirka 80 miljoner kronor i sina konsumentkartongbruk i Sverige och Finland. Man investerar också drygt 100 miljoner kronor i ny anläggning vid bruket i Hylte.

11 jan. 2017

Jordbruksverket lanserar ekoregister

Under 2017 lanserar Jordbruksverket en officiell databas för ekologiskt utsäde. Här ska odlaren enkelt kunna hitta information om vilket utsäde som finns att köpa.

10 jan. 2017

Brist på vallfoder i Sydsverige

Det råder svår grovfoderbrist i delar av Småland, Halland och Östergötland. Stora mängder foder fraktas nu från Mälardalen varje vecka till drabbade gårdar.

30 nov. 2016

Rekordsådd av höstraps och ekologiska grödor

Arealen av höstsådd raps slår alla rekord denna höst. Ökningen är 26 procent i jämförelse med förra året. och ger en fingervisning om vad som komma skall av både sådd och skörd 2017. Även den areal som såtts för ekoodling är rekordstor.

17 nov. 2016

Brist på arbetskraft är det gott om

Bristen på djursjukskötare är fortsatt stor och efterfrågan har ökat under de senaste åren. Även maskinförare inom lantbruk och skogsbruk saknas, och behovet spås inte vara fyllt inom de närmaste 5 åren.

16 nov. 2016

Dröm om ekobönor gav pris

Ekobonden Per Modig har fått Region Skånes miljöpris för att ha uppfyllt sin dröm och vision om att odla svenska ekologiska baljväxter. "Snart hoppas vi leverera svensk quinoa".