facebooktwittermail

Åtta spännande precisionstekniker

Precisionsbesprutning av växtskyddsmedel är nästa stora grej inom växtodlingen. Här är åtta spännande tekniker att hålla koll på.

Så här ser världen ofta ut när Blue River och andra företag kopplar på artificiell intelligens. Datorn sorterar automatiskt ut vad som är gröda och vad som är ogräs i videon. Om den missar något kan utvecklarna ofta gå in och klassificera om växten i efterhand så att datorn lär sig att göra rätt nästa gång.
Så här ser världen ofta ut när Blue River och andra företag kopplar på artificiell intelligens. Datorn sorterar automatiskt ut vad som är gröda och vad som är ogräs i videon. Om den missar något kan utvecklarna ofta gå in och klassificera om växten i efterhand så att datorn lär sig att göra rätt nästa gång. FOTO: ANDERS FÄLLMAN

Med hjälp av enkla påbyggnadssystem kommer det inom en snar framtid vara möjligt att styra växtskyddssprutan med ännu större precision. Redan nu finns de första produkterna på marknaden. Bakom utvecklingen står företag som John Deere-ägda Blue River, tyska Bosch och en rad andra tillverkare.