facebooktwittermail d

Regeringens hemläxa inför nya Cap

I den här lektionen tittar vi på alla val som regeringen måste göra för att det ska bli verkstad av den gemensamma jordbrukspolitiken i Sverige. Och det är bråttom, före nyår ska det finnas en plan. 

Det är bara ett par veckor kvar innan regeringen måste komma med sina förslag - och än så länge har det inte kommit något besked.

I den här lektionen reder vi ut vilka frågor regeringen kan bestämma ganska mycket om i nya Cap. Det handlar om flera områden som påverkar jordbrukspolitiken för svenska lantbrukare för flera år framåt. 

Det här är det sista avsnittet av Capskolan för den här gången. 

Vill du se tidigare avsnitt i serien? Du hittar dem här nedanför: 

Det här är ATL:s Capskola - EU-koll på fem minuter

EU:s gemensamma jordbrukspolitik, Cap, står inför stora förändringar. Den nya reformen börjar gälla om drygt ett år och påverkar alla lantbrukare i unionen.

I en ny webb tv-serie svarar ATL:s s politikreporter Sara Johansson på de viktigaste frågorna om nya Cap. Varje avsnitt är ungefär fem minuter. 

– Det kändes som att det var läge att så enkelt som det går sammanfatta vad vi vet om den kommande reformen, säger Sara Johansson som har bevakat EU:s jordbrukspolitik i över 15 år.