facebooktwittermail d

ATL nominerad till årets tidskrift

ATL kan bli årets facktidning vid årets Tidskriftsgala. 

ATL-redaktionen har samlats för att fira.
Glatt gäng som nominerats till årets tidskrift. FOTO: MIKAEL JANSSON

Den 19 oktober utses tidskriftsbranschens främsta aktörer vid den årliga Tidskriftsgalan.

Nio priser inom olika kategorier ska delas ut och i år slåss ATL om titeln Årets Tidskrift Fackpress tillsammans med tidskrifterna Officerstidningen, Sveriges Natur och Arbetet.

– Vi är jätteglada över nomineringen. Den är ett bevis på att vi lyckats med vårt arbete med att ställa om ATL till en modern medieprodukt med de vassaste nyheterna för vår målgrupp i flera kanaler, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL.

Nomineringen för ATL lyder:

”Trots en snart 140-årig historia har ATL lyckats vässa nyhetsförmedlingen till Sveriges lantbrukare. Nya ATL är en pigg daglig digital produkt, med ökande nätupplaga och bibehållen affär. Nyhetsbrev, nischade nyheter och tjänster som traktordatabasen gör att bonden vill ha ATL med sig i fickan på åkern, samtidigt som platsen på köksbordet består.”

Det är en nominering som träffar mitt i prick, menar Lilian Almroth.

– Jag är så stolt över det förändringsarbete vi gjort tillsammans, för det här har varit ett riktigt lagarbete mellan redaktörer, reportrar, redigerare och våra kommersiella avdelningar, säger hon. 

LRF Medias publisher Annika R Hermanrud anser att ATL:s chanser att vinna är goda.

– Jag är både stolt och glad över nomineringen – vi har under flera år arbetat hårt med att utveckla ATLs alla delar och det känns fint att ATL får den här uppmärksamheten. Nu går vi för vinst och hoppas kunna hissa segerflaggan för den initierade ämnesjournalistiken, säger hon.