facebooktwittermail d

Återstart för Elmia Wood 2022

Pandemin stoppade världens ledande skogsmässa i fjol. Men nu är det klart att mässan hålls nästa år och då med fokus på framtidens skogsbruk i en hållbar värld.

Mässvimmel på Elmia Wood
I år blev det inget av på grund av pandemin men 2-4 juni 2022 kör Elmia Wood igen. FOTO: MARIE HENNINGSSON

Elmia Wood återstartar 2 – 4 juni nästa år, skriver Elmia i ett pressmeddelande.

Eftersom pandemin fortfarande påverkar stora delar av världen kommer mässan inte att bli lika stor som tidigare, utan i huvudsak en europeisk angelägenhet. 

Samtidigt anser Agne Bengtsson, Elmias vd, att mässan aldrig varit mer angelägen. Skogen har hamnat allt mer i fokus, dels på grund av att växande skog binder kol och kan ersätta fossilt material, dels på grund av att skogsbruket i delar av världen får kritik ur miljö- och klimatperspektiv.

Förena perspektiv

”Utmaningen är att förena de båda perspektiven. Här har Sverige lång erfarenhet och stor innovationskraft”, säger Agne Bengtsson, och fortsätter:

”En viktig aspekt är alla andra värden som skogen bidrar med. Skog är så mycket mer än växande träd och det ska vi också belysa”.

Enligt mässan själva har Elmia Wood länge varit skyltfönstret mot världen för nordisk skogsteknik, och även i den nya situationen erbjuder Sverige efterfrågat kunnande och nytänkande. 

Programmet för Elmia Wood är inte fastställt men mässan lovar ett fokus på framtidens skogsbruk i en hållbar värld.