Arlas ambition är att minska klimatpåverkan från förpackningarna med 25 % fram till år 2020, jämfört med 2005. Arla tar nu ett steg mot miljövänligare förpackningar på sina ekologiska mejeriprodukter.
Arlas eko blir grönare - och brunare
Gör kartongen brun och minskar därmed klimatpåverkan med 24 %.

Genom att bland annat ta bort ett materialskikt från kartongen i förpackningarna minskas klimatpåverkan med 24 %. Det medför också att den vita ekoförpackningen nu blir brun.
– Varje år förpackar vi nästan en miljard produkter i Sverige och vi vill förstås att de ska vara så bra som möjligt för klimatet och miljön. Tack vare det borttagna materialskiktet minskar klimatpåverkan med 24 % och dess vikt med 3 % jämfört med den tidigare, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla i ett pressmeddelande.
400 svenska Arlagårdarna är ekologiska. Under 2017 och 2018 ställer ytterligare 80 Arlagårdar om till ekologisk mjölkproduktion