Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 29 oktober 2014

  SLU-forskare ser aktivister som hot mot demokratin

  Aktivister hotar demokratin. Det skriver forskare från Sveriges lantbruksuniversitet i en debattartikel i Wall Street Journal.

  Det är docent Jens Sundström på SLU och SLU:s förre prorektor professor emeritus Torbjörn Fagerström som skrivit en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal under rubriken "The Warped World of Parallel Science" (Parallellvetenskapens förvridna värld).

  Forskarna anser att de framsteg som görs i den vetenskapliga forskningen inom hälsa, teknik och jordbruk attackeras av miljöaktivister, vilket i förlängningen påverkar de beslutsfattande miljöerna.

  "Utövarna av parallellvetenskapen är skadliga just för att de förvrider vetenskap för att vilseleda snarare än informera. De är skickliga i att manipulera traditionella och online-medier, vilket i sin tur förvrider de beslutsfattande miljöerna. I den meningen är de ett hot mot själva demokratin, som är beroende av en välinformerad allmänhet." Skriver Sundström och Fagerström i Wall Street Journal.

  Relaterade artiklar

  Till toppen