Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 20 september 2016

  LRF ser ljuspunkter i budgeten

  LRF ser positivt till delar av budgeten, men vill se åtgärder som stärker jord- och skogsbrukets konkurrenskraft.

  LRF anser att produktionen i det gröna näringslivet måste ökas för att trygga livsmedelsproduktionen – och saknar åtgärder i budgeten som presenterades på tisdagsförmiddagen kring detta.

  ”Jag tycker det är allvarligt att regeringen inte lägger konkreta förslag i den riktningen och mycket illavarslande för den kommande livsmedelsstrategi”, kommenterar LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson budgeten.

  SKOG: Pengar till inköp av värdefull natur tillbaka

  LRF kritiserar även att de extra medlen till Jordbruksverket på 60 miljoner kronor tas ur landsbygdsprogrammet.

  Höjd dieselskatt

  Den höjda dieselskatten med 16,8 öre/liter 2017 försämrar jord- och skogsbrukets konkurrenskraft, vilket LRF också ställer sig kritiskt till.

  ”Om regeringen menar allvar med den kommande livsmedelsstrategin måste åtgärder som förbättrar konkurrenskraften föreslås, inte det motsatta som nu är fallet”, säger Helena Jonsson i ett pressutskick.

  EKO: Regeringen lägger mer pengar på ekoproduktion

  LRF är positiv till satsningarna på bredband, samt att Kemikalieinspektionen får ytterligare medel för att effektivisera ansökningarna om godkännande av växtskyddsmedel.

  MJÖLKKRIS: Så blir det med extrastödetVÄGSKATT: Nytt besked om vägslitageskatten

  Relaterade artiklar

  Till toppen