Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 30 december 2016

  Kvinna sparkades i huvudet av älg

  Våldsamma älgattacker har präglat Södertälje de senaste dagarna. I går sparkades en kvinna i huvudet och i dag har polisen fått in ytterligare samtal om tre älgar som har rört sig i samma område.

   Den senaste tiden har SVT Södertälje rapporterat om flera älgincidenter. Bilden är en arkivbild.
  Den senaste tiden har SVT Södertälje rapporterat om flera älgincidenter. Bilden är en arkivbild. FOTO: Leif Gustavsson

  Älgarnas framfart delar just nu Södertälje i två läger. I flera år har en älg, ofta med kalvar, rört sig i närheten av området Brunnsäng i Södertälje, rapporterar SVT.

  SVT har rapporterat om flera älgattacker den senaste tiden. Så sent som den 22 november i år attackerade en älg en kvinna så att hela hennes arm blev blåslagen, och i går var det dags igen.

  I slutet av november fick även en kvinna fly in i en bil efter en attack. Men trots att antalet älgattacker har varit många till antalet har polisen än så länge valt att avvakta med insatser.

  – Vi kommer inte att göra något i nuläget, får vi in fler samtal kan det vara så att vi kontaktar viltvårdarna, säger polisens presskommunikatör, Sven-Erik Olsson till SVT.

  Älgkon och hennes kalvar väcker dessutom heta känslor bland Södertäljeborna. Medan vissa vill freda henne menar andra att det vore en tragedi att skjuta henne.

  – Man bör absolut inte skjuta älgen, det vore fruktansvärt. Hon är mamma och hur ska kalvarna klara sig utan sin mamma? Älgarna är ofta här ute hos oss och de är alltid lugna, säger Siv Svensson till SVT.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen