Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 17 januari 2017

  "Ingå aldrig avtal över telefon"

  Säg aldrig ja till att ingå avtal över telefon om du är minsta tveksam. Det enkla rådet ger mannens revisor. Han är i dag kritisk till att det är så enkelt att ingå många avtal över telefon.

  En skicklig telefonförsäljare kan snacka omkull vem som helst. Det vet alla som någon gång har köpt något över telefon.

  Men som företagare eller ägare av jordbruksfastigheter gäller det att vara extra vaksam eftersom ångerätten normalt bara gäller för privat­personer.

  Revisorn till mannen som intervjuas i reportaget här intill är i dag kritisk till att det är så enkelt att ingå avtal över telefon. När ämnet kommer på tal brukar han rekommendera sina kunder att aldrig säga ja över telefon när det råder tveksamheter.

  – Det finns många tidningar som har skrivit om äldre människor som svarar ja vid fel tillfälle, säger han.

  Ställdes krav

  Mannen tycker själv att problemet skulle vara lätt att stävja om det alltid ställdes krav på namnteckningar för att teckna mobilavtal.

  – Hade jag varit privatperson hade jag haft en ångervecka. Men är man två i företaget, som vi är, tycker jag inte att det ska gälla förrän den andra också är med på det. Så skulle jag vilja ha det, säger han.

  Relaterade artiklar

  Till toppen