Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 7 maj 2017

  Dödsolycka vid explosion på fabrik

  En arbetsplatsolycka vid gruvföretaget Oricas fabrik utanför Nora på söndagsmorgonen, krävde en 30-årig mans liv.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

  ”Byggnaden är avspärrad och teknisk undersökning kommer att utföras tidigast på måndag. En förundersökning gällande vållande till annans död är inledd.” Skriver Polisen.

  Det var fyra personer som arbetade i lokalen när en stor explosion inträffade.

  – Vi hade inledningsvis uppgifter om att det fanns fyra personer kvar i lokalen. Vi skickade in vår styrka och hittade en person. Det var kaotiskt och visade sig sedan att övriga tre hade tagit sig ut, säger Pelle Lindgren, inre befäl vid Nerikes brandkår till Nerikes Allehanda.

   Orica tillverkar sprängmedel för användning vid gruvdrift.
  Orica tillverkar sprängmedel för användning vid gruvdrift. FOTO: Orica

  Företaget arbetar nu med krishantering och all produktion är stoppad tills vidare. Explosionen skedde vid tillverkning av sprängkapslar och det än så länge oklart vad som gick felr.

  – Det var fyra personer i lokalen vid tillfället, varav en omkom. De tre andra lyckades ta sig ut ur den rökfyllda lokalen, de tre är chockade men oskadda, sade Per-Ove Staberyd, räddningschef på Nerikes brandkår, till Nerikes Allehanda.

  Anhöriga till den omkomne är underrättade rapporterar polisen.

  Sammanlagt har Orica cirka 300 anställda i Nora.

  Relaterade artiklar

  Till toppen