facebooktwittermail d

April april, gick du på det här?

Uppmaningar till massmaskslakt och vallodling i pallkragar. Dagen till ära har det publicerats en hel del skämtsamheter. Här är några exempel.

Kräligt som tusan. Nu har maskarna tagit över. Det finns inte längre plats för växternas rötter i jorden. Nu gäller det att "effektivt reducera populationen av dessa slemmiga rothårsgnagare" tycker en person i en FB-grupp för Conservation Agriculture.
Kräligt som tusan. Nu har maskarna tagit över. Det finns inte längre plats för växternas rötter i jorden. Nu gäller det att "effektivt reducera populationen av dessa slemmiga rothårsgnagare" tycker en person i en FB-grupp för Conservation Agriculture. FOTO: HANS DAHLGREN

Det som publiceras på Facebook ska man alltid ta med en nypa salt. Ett råd som inte minst är aktuellt i dag, den första april.

I en grupp för intresserade av Conservation Agriculture beklagar sig en person över att maskarna blivit så många att det inte finns plats för några rötter i jorden längre. Och som om inte det skulle vara nog så har de nu fått smak för söta rothår också! Så för att säkra skörden 2021 upplyser avsändaren alla i gruppen att nu kommer det att användas ett beprövat sätt för att ”effektivt reducera populationen av dessa slemmiga rothårsgnagare”.

Ett inlägg i FB-gruppen Lantbrukaren har också ett aningen provocerande anslag. Där berättar avsändaren att det ska startas jordbruk i syfte att få fart på en Youtubekanal. Ett okänt antal mjölkkor kommer i september och tills dess ska den nedgångna ladugården vara klar. Men vem kan upplysa om vilken plantjord det ska vara i pallkragarna där det ska odlas timotej och rödklöver till djuren?

Vilken jord ska det vara i en pallkrage om det ska odlas klöver och timotej där? Det undrar en blivande bonde i FB-gruppen Lantbrukaren.
Vilken jord ska det vara i en pallkrage om det ska odlas klöver och timotej där? Det undrar en blivande bonde i FB-gruppen Lantbrukaren. FOTO: MOSTPHOTOS

Traktor bortskänkes

I en grupp för de som älskar gamla traktorer hittas ett inlägg från en person som nu är så trött på sin omoderna och obekväma traktor att den ska skänkas bort. Den har bara järnhjul bak, ingen elstart, ingen hydraul och ett kraftuttag som inte stämmer med några redskap. Traktorn, som ändå inte verkar vara i så dåligt skick av bilden att döma, är bara utrustad med handkoppling. Är det någon som vill ha eländet är det bara att hämta, men det gäller att bestämma sig fort för skrotbilen kommer redan i dag...

Oljeblandat på kinden?

Men det är inte bara privatpersoner som försöker narras denna dag. Även ett antal företag med koppling till de gröna näringar gör vad de kan, och kanske kan de lura någon redaktion att skriva något om dessa försök också. Men inte ATL inte.

Här konstaterar vi bara att en känd svensk motorsågstillverkare ska lansera en parfymserie, med dofterna olja, kåda och bensin. Vad gäller den sistnämnda är det inte klart om den är fossilfri eller inte men vi gissar på det förstnämnda.

Kodräkt ökar kodräktighet

Ett annat företag med avelsinriktning och ett namn som kan få en att börja fundera på om det ska dra i österled eller västerled för att hitta nya kunder har med hjälp av en helt ny ”3D-stimulansåtgärd” höjt kvaliteten på sperman till 100 procent. Stimulansåtgärden innebär att företagets anställda är kommenderade att jobba i komunderingar, vilket också har höjt arbetsglädjen.

Därmed var det slut med rapporteringen om årets aprilskämt. Övrigt innehåll på denna sajt är att lita på till hundra procent.