Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS - i samarbete med Försvarsmakten

  ”Viktig kompetensutveckling när Pernilla släcker bränder i Ljusdal”

  Anställda som kommer i tid, tar ansvar och stannar tills jobbet är gjort. Det är hemligheten bakom Military Works samarbete med Försvarsmakten om personal.

   Pernilla Heuer på företaget Eltel i Bromma där hon jobbar som chefsstöd. Hon är också deltidstjänstgörande i Försvarsmakten.
  Pernilla Heuer på företaget Eltel i Bromma där hon jobbar som chefsstöd. Hon är också deltidstjänstgörande i Försvarsmakten.

  Fler och fler företag ser fördelarna i att samarbeta med Försvarsmakten om personal. Kompetensföretaget Military Work anställer personer med militär bakgrund för att få självgående, plikttrogna samarbetsproffs och vana ledare.

  – Vi får anställda som alltid kommer i tid, som tar ansvar och som stannar tills jobbet är klart. Det är egenskaper som värdesätts högt på arbetsmarknaden, säger Christopher Johansson, marknadschef på Military Work.

  Att den anställde ett par veckor varje år lämnar sitt civila jobb för att tjänstgöra i exempelvis Hemvärnet väljer Military Work att se som kompetensutveckling.

  – Våra anställda utvecklar sin förmåga att fatta snabba och välgrundade beslut på ett sätt som inte går att göra någon annanstans, säger Christopher.

  ”Chefen sa bara att jag skulle vara försiktig”

  Pernilla Heuer, 37, arbetar som chefsstöd på Eltel i Bromma via Military Work. Det innebär att hon fungerar som ett bollplank till cheferna och coachar dem i beslut och personalfrågor, något hon är ”extremt duktig” på enligt arbetsgivaren.

  När skogsbränderna rasade som värst i somras kände Pernilla Heuer hur irritationen över att inte hjälpa till växte, hon ville bistå i kampen mot lågorna som hotade hundratals hem. Som aktiv i Hemvärnet blev hon tillfrågad och bad sin chef om tjänstledigt för att kunna resa till Ljusdal.

  – Det var inga som helst problem. Chefen sa bara att jag skulle vara försiktig och komma hem ordentligt, säger Pernilla.

  Pernilla återvände till jobbet med ett pånyttfött engagemang, stolthet, ny energi – och nya kunskaper om ledarskap som gjorde henne till en bättre medarbetare.

  – Det är en självklarhet att Pernilla ska åka iväg, vi ser tydligt hur mycket hon utvecklas. Det är gratis utbildning och viktig kompetensutveckling när en anställd är på en skarp insats eller en militärövning med sina kollegor i Försvarsmakten, säger Christopher Johansson.

  FAKTA: Samarbeta med Försvarsmakten om personal

  Söker du personal som bryr sig mer, som alltid kommer i tid och engagerar sig lika mycket i lagerhyllan som i teamets samlade framgångar? Människor med bakgrund eller deltidsengagemang i Försvarsmakten har allt det – handlingskraften, samarbetsförmågan, ansvarstagandet och det större perspektivet.

  Ett samarbete med Försvarsmakten innebär att du får tillgång till bättre medarbetare samtidigt som du bidrar till att försvara det som gör Sverige till Sverige.

  Läs mer om hur du kan samarbeta med Försvarsmakten om personal här

  Till toppen