Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS - i samarbete med Husqvarna

  Nästa generations motorsågar är här

  Husqvarna har behållit det bästa från 550-serien, för att sedan krydda med extra prestanda och livslängd. Resultatet är den nya Mark II-generationen, med de helt nyutvecklade motorsågarna 545 Mark II och 550 XP® Mark II.

  Ända sedan 1959 har Husqvarna tillverkat några av de bästa motorsågarna i världen. Husqvarna kan motorsågar och vet vilka utmaningar de behöver klara när du använder dem. Genom smarta lösningar och innovationer har Husqvarna utvecklat motorsågar i 60 år, med drivkraften att hela tiden göra framsteg, så att du kan arbeta bättre.

  – Vår erfarenhet är viktig, men det gäller också att vara lyhörd gentemot våra användare. Tycker de att något är positivt, eller upplever brister, gäller det att lyssna, säger Lasse Strandell, instruktör och produktspecialist på Husqvarna.

  Precis så har det gått till när 545 och 550 XP® tagits fram. Användarvänligheten, som sitter i Husqvarnas DNA, och designen finns självklart kvar.

  – Sedan har vi även lagt ett enormt fokus på att utveckla prestandan, kapaciteten och livslängden, tillägger Lasse.

  Snabbare, längre och bättre

  Allt detta innebär till exempel en utmärkt skärförmåga, 550 XP® har marknadens bästa skärförmåga som gör att du kan såga mer på kortare tid. Mark II-motorsågarna är konstruerade för maximal hållbarhet och tillförlitlighet i alla situationer. Förgasartemperaturen skyddas av en extra stark värmesköld, vilket bidrar till den totala kylförmågan och gör det lättare att starta motorsågen när du arbetar på varma platser eller pressat motorn extra hårt. Den oerhört välbalanserade sågkroppen, med låg gyrokraft, ger en förstklassig manövrerbarhet och hantering.

   Anton Petersson, trädvårdsspecialist.
  Anton Petersson, trädvårdsspecialist.

  Proffsmotorsågar

  Såväl 545 som 550 XP® är optimerad för fällning, kvistning och kapning för professionella användare. 545 Mark är ett perfekt allroundval för skogsbruk och markarbete. 550 XP®, med sin robusta effekt, skärförmåga och extrema acceleration, är det ultimata alternativet för krävande skogsarbete.

  – XP® står för extra power, eller extra professionell. Modellen passar den som jobbar i skogen flera timmar varje dag och vill såga så snabbt som möjligt, säger Lasse.

   Linn Arvidsson, trädvårdsspecialist och första kvinnliga världsmästaren i World Logging Championships.
  Linn Arvidsson, trädvårdsspecialist och första kvinnliga världsmästaren i World Logging Championships.

  Testpersonerna hyllar

  För Husqvarna är det alltid högsta prioritet att utveckla förstklassiga och konkurrenskraftiga produkter som uppskattas av användarna. För den nya Mark II-generationens motorsågar har omdömena idel varit positiva från de testpersoner som Husqvarna samarbetar med.

  – Alla Husqvarnaprodukter är tåliga och robusta, men 550 XP® och 545 känns ännu hållbarare. Driften och funktionen är perfekt och det blir inga oönskade driftstopp, oavsett varvtalet. Jag har använt motorsågen när det varit riktigt varmt, utan några problem, säger Anton Petersson, trädvårdsspecialist.

  Linn Arvidsson, också trädvårdsspecialist och den första kvinnliga världsmästaren (2018) i World Logging Championship, stämmer in i hyllningskören.

  – Med tanke på att det här är riktigt kraftfulla motorsågar är de förvånansvärt lätta att hantera, vrida och flytta. Kombinationen av manövrerbarhet och effekt gör att jag kan få mer gjort snabbare, utan att bli trött.

  Här kan du läsa mer om 545 Mark II och 550 XP® Mark II.

  Till toppen