Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS - i samarbete med Lantmännen Maskin

  Stort intresse för Fendt IDEAL

  Monstertröskan Fendt IDEAL, 8 och 9, lanseras nu på den svenska marknaden och intresset är mycket stort.

  – Det är en god idé att kontakta sin lokala Lantmännen Maskin-säljare. Det är först till kvarn som gäller, säger Henrik Westin, affärsområdeschef på Lantmännen Maskin.

  Att IDEAL skulle väcka mångas nyfikenhet var Henrik Westin beredd på. Men att det skulle vara ett sådan sug efter tröskan gör honom ändå lite överraskad.

  – Det är jätteroligt. Vi har fått förfrågningar från många olika håll, som vill hoppa på det här tåget 2019.

  Henrik Westin tror att den starka efterfrågan bygger på det nya tröskkoncept som IDEAL erbjuder.

  – Mixen av hög kapacitet, ny teknik, energieffektivitet och en låg bränsleförbrukning per tröskat kilo är något som kunderna är sugna på att testa och utnyttja.

  I uppstartsskedet kommer ett begränsat antal av IDEAL att finns till försäljning. Det, i kombination med de många intressenterna, gör att det kan bli viss konkurrens om de eftertraktade tröskorna.

  – Nu är det hög tid att kontakta sin lokala Lantmännen Maskin-säljare, för vidare hjälp. Vi lovar att göra vårt yttersta för att försöka tillgodose våra kunders behov, säger Henrik Westin.

   Henrik Westin, affärsområdeschef på Lantmännen Maskin.
  Henrik Westin, affärsområdeschef på Lantmännen Maskin.

  Extra support

  För Lantmännen Maskin slutar inte en kundrelation efter avslutad affär, tvärtom är det bara början. Den som väljer att investera i en IDEAL får en trygg helhetspartner på köpet, som är med från fabrik till fält. Till exempel kommer det att finnas backup-tröskor, som är beredda att täcka upp om något skulle strula, när säsongen kör igång. Lantmännen Maskin kommer också att ha nära kontakt med personal som varit med och utvecklat IDEAL.

  – Vi kommer att ha ambulerande servicekillar, från AGCO, som kommer att följa tröskorna hela tiden. Sedan har vi ju en stark kompetens i huset sedan tidigare. Vår personal har varit med under resans gång och är utbildade på tröskorna.

  Demonstrationsdagar under sommaren

  För den som kanske vill avvakta ett år med att investera kommer snart nya möjligheter att lära känna IDEAL. Under sommaren planeras en rad demonstrationskörningar och besök hos kunder.

  – Hela trösksverige har visat intresse för IDEAL, så vi kommer att ha bra spridning på tröskorna. Vi tycker att demonstrationsdagarna är jätteviktiga. Då kan kunderna få en inblick i vad tröskan har att erbjuda och man har möjlighet att testa och ställa frågor.

  Att IDEAL lanseras i Sverige kan verka självklart, särskilt då tröskor av den här storleken är vanliga i norra Europa. Men att svenska lantbrukare kan köpa IDEAL är också ett resultat av Lantmännen Maskins nära samarbete med Fendt.

  – Vi har en mycket god relation till Fendt. De vet att vi är en professionell aktör med lång erfarenhet av att sälja och serva stora tröskor. Det har gjort att man prioriterat den svenska marknaden. Det är väldigt glädjande, eftersom vi har längtat efter att lansera IDEAL.

  Fendt IDEAL premiärvisades på svensk mark för första gången sommaren 2018. Sedan dess har det skrivits en hel del om monstertröskan. För dig som är nyfiken på de tekniska finesserna med besten se filmen där Lantmännens tröskexpert, Magnus Ramberg, går ner på djupet.

  Mer information om Fendt IDEAL hittar du här på Lantmännen Maskins hemsida.

  Till toppen