Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS - i samarbete med Tovek.se

  Hemkört ger skjuts åt Maskinbörsen

  Allt fler handlar på nätauktion via Tovek.se, en av Nordens största auktionsfirmor. I slutet av september är det dags för den stora nätauktionen Maskinbörsen med tusentals objekt. Tovek.se säljer inte bara, de hjälper även kunderna att få hem sina köpta objekt.

   Grävmaskiner.
  Bild 1/15 Grävmaskiner.
   Martin Tovek, VD Tovek.se.
  Bild 2/15 Martin Tovek, VD Tovek.se.
   Flakmopeder.
  Bild 3/15 Flakmopeder.
   Fyrhjulingar och crossmotorcyklar.
  Bild 4/15 Fyrhjulingar och crossmotorcyklar.
   Hästlandåer.
  Bild 5/15 Hästlandåer.
   Surfplattor och mobiltelefoner.
  Bild 6/15 Surfplattor och mobiltelefoner.
   Lastbils- och personbilsdäck säljes både i parti och styckvis.
  Bild 7/15 Lastbils- och personbilsdäck säljes både i parti och styckvis.
   Mekaniska maskiner som till exempel svarvar.
  Bild 8/15 Mekaniska maskiner som till exempel svarvar.
   Mängder med hemelelektronik.
  Bild 9/15 Mängder med hemelelektronik.
   Personbilar.
  Bild 10/15 Personbilar.
   Släpkärror.
  Bild 11/15 Släpkärror.
   Transportbilar.
  Bild 12/15 Transportbilar.
   Trädgårdsmaskiner.
  Bild 13/15 Trädgårdsmaskiner.
   Verkstadsmaskiner.
  Bild 14/15 Verkstadsmaskiner.
   Vitvaror.
  Bild 15/15 Vitvaror.

  Den 24–28 september hålls höstens Maskinbörs hos Tovek.se. Maskinbörsen är en återkommande nätauktion som hålls varje vår och höst. Intresset för auktionerna ökar och till vårens Maskinbörs ökade besöksantalet med 20 procent jämfört med tidigare år. Totalt hade vårens Maskinbörs en kvarts miljon besökare.

  Hjälp med transportlösningar

  En del av framgången består av att Tovek.se även ordnar transport av det sålda godset åt köparna.

  – Vi erbjuder köparna transport av det de köpt, och vi menar att det är en väldigt stor fördel jämfört med andra auktionsföretag, säger Martin Tovek, vd för företaget.

  För dem som söker lantbruksmaskiner och annat lantbruksrelaterat ökar tillgången på auktionsgods.

  – Vi ser nu att lantbrukssidan ökar, vi får många frågor generellt och om värderingar. Orsaken till att man vill sälja kan vara konkurser men det kan även vara lantbrukare som ska gå i pension och inte har någon som vill ta över gården, säger Martin.

  Priser och utbud följer konjunkturen

  Priser och antal objekt följer i stort sett konjunkturen i landet. Är det lågkonjunktur, säljs många objekt till låga priser, och är det högkonjunktur säljs få objekt till högre priser. I höstens Maskinbörsen finns bland annat många fordon från konkursboet efter Falkenbergs Taxi som personbilar, skåpbilar och lastbilar. Eftersom det endast är dieseldrivna fordon räknar man med att de kommer att vara populära bland lantbrukarna. Det kommer även att finnas många entreprenadmaskiner som grävmaskiner och hjullastare.

  Fem dagar och fem inriktningar

  Maskinbörsen hålls under fem dagar, med olika inriktningar de olika dagarna. Dag ett auktioneras fordon och verkstadstillbehör ut. Dag två har fokus på bygg och spabad. Dag tre säljer man partivaror som kan vara allt från garner till lastpallar med hushållskemikalier och dag fyra säljs hemelektronik. Maskinbörsen avslutas dag fem med mekaniska maskiner som exempelvis snickerimaskiner.

  – Vi har något för hela familjen, konstaterar Martin.

  Hos Tovek.se har man sett att många av dem som handlar dag ett återkommer och handlar även de andra dagarna. Har man köpt något dag ett som ska fraktas kan man lika gärna hålla ögonen öppna för annat intressant som kan skickas i samma sändning. Maskinbörsen lockar även besökare till andra auktioner i Tovek.ses regi. Man får helt enkelt upp ögonen för de välfungerande auktionerna.

  Här kan du läsa mer om Maskinbörsen på Tovek.se

  Tovek.se

  Toveks auktioner har funnits i 30 år och är beläget i halländska Ätran. Bland uppdragsgivarna finns konkursförvaltare, polismyndigheter, kronofogdemyndigheter och banker. Man har även uppdragsgivare i bland annat Tyskland, Holland och Danmark.

  Till toppen