Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS - i samarbete med Landshypotek

  Engagemang för skogen ger bästa lösningarna

  Funderar du på att köpa skog och undrar över finansieringen? Hur ska generationsskiftet lösas? Du har ärvt skog – ska du sälja eller behålla den? För att kunna hjälpa dig att svara på frågorna och ge rätt finansiella råd krävs kunskap om skog och skogsbruk hos din bank.

   Johan Asklund, Landshypotek Bank.
  Johan Asklund, Landshypotek Bank.

  – Hela vår bank är uppbyggd på finansiering av de gröna näringarna och det är här vi har vår kompetens. Vi rör oss i samma miljö som skogsägaren så vi förstår kundens behov. För att det ska gå bra för banken måste det gå bra för våra kunder, säger Johan Asklund.

  Mycket av den skog som avverkas idag är finansierad av banken. Och den långsiktigheten gäller än i dag, en trygghet även för generationerna framåt.

  – Vi strävar efter långvariga relationer med våra kunder och vårt engagemang har samma långsiktighet som skogsägandet i sig, säger Johan Asklund.

  Läs mer om skogsfinansiering med Landshypotek Bank här!

  Närheten är styrkan

  Det är inte bakom skrivbordet på banken utan på plats i din skog och hemma på din skogsfastighet som de kundansvariga på Landshypotek Bank trivs allra bäst. Här får de utlopp för sitt intresse för skog och användning av kunskap om skogsbruk.

   Landshypotek Bank har finansierat satsningar inom jord-och skogsbruket i över 180 år.
  Landshypotek Bank har finansierat satsningar inom jord-och skogsbruket i över 180 år.

  Flera av de kundansvariga har en bakgrund inom skog och är själv skogsägare. Den förståelsen, tillsammans med kunskap om bank och finansiering, är viktig för att de ska kunna sätta sig in i andras skogsdrömmar och kunna hjälpa till med att förverkliga dem.

  Landshypotek Bank har kontor över hela landet. Banken ägs av 40 000 jord- och skogsbrukare och överskottet går tillbaka till deras verksamhet.

  I varje medlemsregion finns förtroendevalda som företräder medlemmarna och kompletterar affärsorganisationen med en djup kunskap om skog och om de lokala förhållandena.

  De förtroendevalda är ofta själva verksamma jord- och skogsföretagare och kan genomföra värderingar på bankens uppdrag.

  Låna och spara

  Landshypotek Bank erbjuder just nu extra fördelaktiga lån för finansiering av ditt skogsköp och villkoren för ditt sparande på skogskonto är bland marknadens bästa. Du kan också få råd och hjälp i allt som rör skog. De kundansvariga på banken kan vara just det kunniga bollplank som du behöver.

  Under åren har Landshypotek Bank finansierat många satsningar för välskötta skogar, skogsföretagande och för en levande landsbygd.

  – Vi gillar skog och tror på svenskt skogsbruk. I en tid av många motstridiga intressen i samhället står vi på skogsägarens sida. Därför vill vi växa inom skogsfinansiering och vara det självklara valet för alla som vill äga och bruka skog idag och i framtiden, säger Johan Asklund.

  Läs mer om skogsfinansiering med Landshypotek Bank här!

  Till toppen