Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS – i samarbete med Swedbank och Sparbankerna

  Din affärspartner nära dig

  Funderar du på vad din gård är värd? Hur du ska placera dina skogspengar? Eller hur hög din pension blir? Då finns rådgivare där för dig.

   Magnus Andersson, rådgivare hos Swedbank och Sparbankerna, har alltid levt nära landsbygsföretagande.
  Magnus Andersson, rådgivare hos Swedbank och Sparbankerna, har alltid levt nära landsbygsföretagande.

  – Vi finns ett telefonsamtal bort, eller så kommer vi gärna ut till dig, säger Magnus Andersson, lantbruksspecialist på Söderslätt och bankkontoren i Vellinge, Trelleborg och Svedala.

  Han har gedigen erfarenhet i branschen, precis som sina 206 kollegor på Swedbank och Sparbankerna runt om i landet.

  LÄS MER. Här hittar du en lantbruksspecialist där du bor.

  ”Är inget skrivbordsjobb”

  Magnus Andersson har alltid levt med landsbygdsföretagande. Han har lantbruk på nära håll i familjen, har gått byggtekniskt gymnasium, lantbruksskola, har lantmästarutbildning från Alnarp och har studerat affärsledarskap för Gröna sektorn. Även hans kollegor har en liknande bakgrund.

  – Att vara lantbruksspecialist på Swedbank och Sparbankerna är inget skrivbordsjobb om man säger så.

  Vad gör er till unika affärspartners inom skog- och lantbruk?

  – Vi har både ekonomisk kompetens och egen erfarenhet av skog- och lantbruk, till exempel som agronom, jägmästare, lantmästare, gårdsägare eller annan nära anknytning till skog och lantbruk. Därför förstår vi hur det är att leva och arbeta inom den här näringen, säger Magnus Andersson och lägger till:

  – Inte minst viktigt är att vår kunskap även bygger på erfarenhet från många kundmöten.

  Magnus Anderssons tre tips

  Det kan löna sig att tidigt ta kontakt med en skogs- och lantbruksspecialist i följande situationer:

  1. Investeringar och affärer. ”Vad är bäst – äga, samäga eller leasa? Hur placerar du överskottet? Våra rådgivare ser till att affären blir rätt”.

  2. Likviditet. ”Vi hjälper dig med finansiella lösningar om likviditeten minskar när till exempel skörden har slagit fel”.

  3. Generationsskifte är en investering i nästa generation. ”Med vår breda kompetens och våra specialister hjälper vi er till en lyckosam affär”.

  Som kund hos Swedbank och Sparbankerna får du tillgång till bankens kompetens inom bland annat juridik, generationsskiftesfrågor, försäkrings- och pensionslösningar samt finansiering och placeringar.

  LYSSNA. Swedbank och Sparbankernas skogs- och lantbrukspodd: ”Var rädd om din lönsamhet” – del 1.

  En partner både i upp- och nedgång

  – Vi ser oss gärna som din affärspartner och vi finns här i både upp- och nedgångar. Vi bidrar med konkurrenskraftig, långsiktig finansiering, och med vår samlade kompetens i hela landet. När det behövs kan jag och mina kollegor förmedla ytterligare kontakter inom banken, säger Magnus Andersson.

  Han uppskattar att långsiktigt få följa och lära känna lokala entreprenörer inom skog- och lantbruk.

  – Det är en förmån att vara med i investeringar, generationsskiften och familjebeslut, som gör att gårdar och verksamheter kan leva i generationer.

  LÄSTIPS. Så skaffar du tjänsten ”Bättre affärer – Skog och lantbruk”.

  Till toppen