facebooktwittermail d

Nu växlar vi upp hästkrafterna

Att ATL och hästar hör ihop är inget nytt. Men nu blir det ännu mera häst i tidningen och på webben.

Chefredaktör Lilian Almroth är hobbyryttare, här med Albin som tillhör Äppelvikens ridskola.
Chefredaktör Lilian Almroth är hobbyryttare, här med Albin som tillhör Äppelvikens ridskola.

Tidningen ATL var länge den tidning man läste om man skulle köpa eller sälja häst. Och den trogne läsaren känner till att ATL även har haft egna galopphästar som tävlat i tidningens färger.

Hästarna tar allt större plats på landsbygden och det var många år sedan som antalet hästar blev fler än antal kor i Sverige (även om många ridhästar finns i tätorterna).

Men hästar är mer än en hobby - det kan även vara en möjlighet för lantbruksföretagaren att hitta nya affärer.

På min egen gård har vi från och med i år en hästföretagare som arrenderar jordbruksmark för vallodling och till hagar. Tidigare odlades potatis där.

Nu växlar vi upp hästkrafterna i ATL med fokus på hästnäringen och hur man kan tjäna pengar genom att till exempel hyra ut stallplatser eller sälja foder. Vi kommer att besöka hästgårdar och se hur de jobbar, titta på inomgårdsteknik kopplad till häst och mycket annat.

Läs oss i tidningen ATL på ATL.nu och följ oss i sociala medier. För de senaste nyheterna direkt till din mejlkorg - anmäl dig till vårt nyhetsbrev på atl.nu/hast.

Tipsa gärna om vad du vill läsa mer om till vår reporter med speciellt hästansvar, Lena Karlsson, på lena.karlsson@atl.nu.

Läs också: