facebooktwittermail d

29 hästar innebrända i Kaliforniens bränder

Tjugonio hästar i ett stall i Sylmar, Kalifornien har brunnit inne sedan en av flera bränder nått området kring Ventura.

Något gynnsammare väderlek under fredagen underlättade för de tiotusentals brandmän som försöker bekämpa ett antal stora bränder i Kalifornien. Men en äldre kvinna omkom i tidigare i veckan och nu meddelas att 29 fullblodshästar i Sylmar, Ventura, norr om Los Angeles brunnit inne.

Familjen Padilla som äger hästgården väcktes av lågorna och blev tillsagda att omedelbart lämna gården, och tvingades lämna hästarna kvar.

– Allt jag kunde tänka på var hästarna, hästarna, hästarna. Men de (brandmännen) skrek åt oss: "Gå ut, gå ut, gå ut!" Stallen kan vi bygga upp igen men hästarna får vi aldrig tillbaka. Det är min största sorg, sa Patricia Padilla till tidningen Los Angeles Times.

Tidigare har det rapporterats att en äldre kvinna också omkommit i en trafikolycka när hon skulle fly elden.

60 000 hektar

Brandmän, militär och frivilliga bekämpar nu ett antal olika bränder och sammanlagt har närmare 60 000 hektar brunnit. Brandmännen har fått kämpa med starka vindar som nästan nått upp till stormstyrka, men vinden har nu lagt sig något, vilket underlättar släckningsarbetet.

Den största av bränderna, kallad Thomas, har växt till att omfatta 466 kvadratkilometer och den har förstört 430 hem.