facebooktwittermail

2010 bra år för Svenska Foder

Foderproducenten Svenska Foder, som ägs av danska DLG, redovisar en vinst på 76 miljoner kronor för 2010. Det är 14 miljoner mer än 2009, då vinsten uppgick till 62 miljoner kronor.

Årsomsättningen låg på 3,4 miljarder kronor, att jämföra med 2,9 miljarder föregående år. Den totala mängden ton inom verksamheten ökade med 24 procent, enligt ett pressmeddelande.

Stora investeringar


Investeringar har gjorts i ökad produktions- och utlastningskapacitet i Tågarp och Landskrona medan fabrikerna i Västerlösa och Åhus har uppgraderats med nya styrsystem som ökar produktionskapaciteten.

Företaget har även satsat på ny teknik i utsädesproduktionen i Kinne-Kleva, vilket stärker produktions- och leveranskapaciteten.

Svenska Foder utökar sortimentet av ekofoder under 2011 och räknar med att under våren kunna leverera till sydsvenska kunder direkt från fabriken i Åhus.

Företagets vd Carsten Klausen är nöjd, men påpekar samtidigt att det inte går att luta sig tillbaka.

- Vi lever i en bransch med tuffa marginaler både för våra kunder och för oss som leverantörer. Det kommer att dröja länge innan vi ser en annan utveckling på marknaden och därför är det en utmaning varje dag att arbeta med utveckling och ökad effektivitet, säger han i en kommentar. ATL.nu