Annons

Den nya potatisupptagaren Varitron 270 från Grimme har en ny ringelevator med 30 procent större fackvolym. Foto: Grimme

Ny potatisupptagare från Grimme är här

Annons
Grimme satsar på en ny serie potatisupptagare. Den första är den tvåradiga och självgående Varitron 270, som kommer att presenteras på Agritechnica i år.

Den har en nydesignad tank som rymmer sju ton och regleras hydrauliskt i tre sektioner. Motorn är en Mercerdes-Benz på 207 kW (280 hk), med tillvalet 241 kW (326 hk). Varitron 270 har nio olika frånskiljningsinställningar vilket ska ge maskinen större kapacitet och en mer varsam blastfrånskiljning.

Den har en också en ny ringelevator med en 30 procent större fackvolym än konventionella elevatorer med samma bredd, enligt tillverkaren.

Tove Nilsson

Annons
Annons
Företagsguiden se alla annonser här

Tyck till

Har du eller ditt företag någon gång drabbats av blixtnedslag?

kommentera
ATL Play
I ATL:s serie om hur du brandsäkrar gården handlar det nu om ett riktigt högriskområde: skördetröskan. Varje år brinner mellan 50 och 100 tröskor i Sverige. Enligt skadebesiktningsman Gert-Inge Jönsson måste nya tröskor alltid kompletteras för att ha ett fullgott brandskydd.Foto: Fredrik Thunberg

"Nya tröskor måste brandsäkras"

I ATL:s serie om hur du brandsäkrar gården handlar det nu om ett riktigt högriskområde: skördetröskan. Varje år brinner mellan 50 och 100 tröskor i Sverige. 

Skördare på åtta hjul
Åttahjulingen 1270e it 4 8wd är en av nyheterna vid årets upplaga av Maskinexpo.Foto: John Deere

Rena hjulafton när skördare visas upp

Inom kort blir det Sverigepremiär för John Deeres åttahjuliga skördare 1270e it 4 8wd. 

Bredband till alla
På god väg? År 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 megabit per sekund, enligt regeringens bredbandsstrategi.Foto: Ann Lindén

Gott hopp om bredband till alla

Möjligheterna att nå målen i regeringens bredbandsmål är goda - men de kräver fortsatta investeringar från såväl privata aktörer som skattebetalarna.

Milstolpe
Kvernelands självgående foderblandare har på nio år tillverkats i 1 000 exemplar.Foto: Kverneland

1 000 foderblandare på nio år

Nio år efter premiären har den tusende självgående foderblandaren från Siloking Kverneland lämnat fabriken i tyska Tittmoning.