Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 28 september 2013

  Höga priser på renoveringsobjekt

  En Volvo BM 814 från 1971 blev det dyraste objektet när ett 50-tal veterantraktorer och enorma mängder rostiga reservdelar från Per Larssons unika samling såldes på auktion i Staffanstorp på lördagen.

  – Det var mycket folk och mycket grejor jag är jätteintresserad av sådana här grejor, säger Tore Nilsson som själv har 10 veterantraktorer i Sjöbo.

  – Jag köpte en pall med fälgar och diverse andra grejor, tryckstänger och sådant. Traktorerna blev jättedyra, så det få vi vänta med.

  Flera hundra spekulanter och nyfikna hade samlats i Mossheddinge när hela lagret med reservdelar, gamla redskap och maskiner och ett 50-tal traktorer såldes. Föremål som bilhandlaren Per Larsson samlade på sig under 25 år, och som sonen nu säljer ut.

  – Jag gör mig av med lite renoveringsobjekt, dubbletter och alla reservdelar, säger Rickard Larsson, som fick ta över den stora samlingen veterantraktorer när hans föräldrar omkom i en trafikolycka för tre år sedan.

  – För samlarna är det här en fantastisk grej, min far har asat hem allt han har fått fatt i, säger Rickard Larsson

  I Per Larssons Traktormuseum på gården visar Rickard Larsson för tillfället 170 veterantraktorer, 170 veteranmotorer, 17 veteranbilar, 17 mc, 10 mopeder och diverse andra maskiner och redskap.

  – Det är många som säger att det är det bästa de har sett, just för att det är så varierat och så mycket från svenska lantbruk, säger Rickard Larsson som fortsätter att samla traktorer.

  – Jag köpte en traktor i förra veckan, och jag kunde köpa tillbaka den första traktor min far köpte, en Volvo T35.

  Till toppen