Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Skog 11 januari

  Hjältevadshus satsar på snabba bostäder

  Hjältevadshus startar upp sin gamla husfabrik i Hultsfred igen efter att ha vunnit en upphandling om snabba bostäder till landets kommuner.

  Hjältevadshus har vunnit en nationell, stor upphandling hos SKL, Sveriges kommuner och landsting. Företaget ska utveckla och leverera lägre flerbostadshus, upp till 3-4 våningar. Syftet är att förenkla för alla de kommuner som snabbt behöver bygga billiga och flexibla bostäder för att möta bostadsbristen.

  Upphandlingen med SKL handlar om ett ramavtal om lägenhetshus. Tanken är att kommuner runt om i landet ska kunna bygga husen utan att behöva spilla tid på att göra egna upphandlingar. Genom ramavtalet är den biten redan avklarad.

  Startar upp husfabriken igen

  I samband med att avtalet träder i kraft kommer Hjältevadshus att starta upp företaget Hultsfredshus och husfabriken i Hultsfred igen. Företaget har varit vilande, men får nu alltså nytt liv. Det innebär nya arbetstillfällen, enligt ett pressmeddelande från företaget.

  “Beskedet om Hjältevadshus satsning i Hultsfred är oerhört glädjande för såväl Hultsfred som för regionen. Det är även positivt för den hårt prövade sågverksindustrin. I Kalmar län finns en stor kompetens inom trä som man kommer att kunna dra nytta av”, säger regionförbundets ordförande Ulf Nilsson i ett pressmeddelande.  Regionförbundet är en politiskt styrd organisation som arbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets 12 kommuner samt landstinget.

  Till toppen