Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 januari 2016

  Första vargen sköts i Dalarna

  Under lördagen startade årets licensjakt på varg och den första vargen sköts vid lunchtid i södra delen av jaktområdet Lövsjöreviret i Dalarna, enligt länsstyrelsen i Dalarna.

  Arkivbild. Vargen på bilden har ingenting med händelsen att göra.
  Arkivbild. Vargen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

  Det har varit stor förvirring kring årets vargjakt. Kammarrätten i Sundsvall upphävde förvaltningsrättens beslut om inhibition, det vill säga tillfälligt stopp, av Naturvårdsverkets jaktbeslut.

  Följden blev att vargjakten kunde starta på lördagen i både Dalarnas och Gävleborgs län, men inte i Värmlands, Västmanlands och Örebro län. Kammarrätterna i Göteborg och Stockholm satte nämligen stopp för vargjakt i Värmlands, Västmanlands och Örebro län.

  – Jag kan förstå om folk tycker att det verkar konstigt att två kammarrätter kan komma fram till olika beslut, men varje domstol gör en självständig bedömning, sade Mikael Ocklind, kammarrättsråd vid kammarrätten i Göteborg, till TT i onsdags.

  LÄS MER: Juridisk cirkus kring årets vargjakt

  LÄS MER: Här är det fritt fram för licensjakt på varg

  Till toppen