Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Nyheter från TT 13 september

  Tågvärd stoppade misstänkt pedofil

  En 40-årig man greps i lördags kväll på tågstationen i Landskrona misstänkt för grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott. Med sig på resan han en gråtande sjuåring pojke, skriver Sydsvenskan.

  Flera av passagerna på tåget mot Malmö lade märke till pojken och mannen som beskrivs som märklig. Tågvärden tillkallas och snabbt kunde det konstateras att något inte stod rätt till. Pojken grät efter sin mamma och verkade inte känna mannen. När de gick av tåget i Landskrona sprang tågvärden efter.

  Jag sprang direkt efter och ropade att han skulle släppa pojken. Sedan fick jag tag i pojkens arm och efter ett tag släppte mannen taget. Så jag skrek till mannen att han skulle stanna där han var och det gjorde han faktiskt, berättar hon för tidningen.

  40-åring häktades på onsdagen misstänkt för flera brott. Enligt åklagaren fanns det inga misstankar mot mannen sedan tidigare.

  Till toppen