Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Risk att fuskande tandläkare inte upptäcks

  Försäkringskassan gör allt färre kontroller för att upptäcka tandläkare som fuskar med det statliga tandvårdsstödet. Kontrollerna som görs är dock mer fördjupande och inriktade på systematiskt fusk i stället för sådant som kan vara misstag.

  Men vi kan ännu inte se att det nya arbetssättet ger resultat. Vi bedömer att man bör göra mer för att bättre komma tillrätta med det här, säger Försäkringskassans analytiker Magnus Arnek.

  I fjol krävde Försäkringskassan tillbaka 12 miljoner kronor i tandvårdsstöd från tandläkare som lämnat felaktiga uppgifter om patientbesök. Det är en minskning från 2015 då 13,6 miljoner krävdes tillbaka. Föregående år var summan 23,2 miljoner kronor.

  I en rapport föreslår nu Försäkringskassan utvecklingsåtgärder och myndigheten ska ta fram en plan för hur arbetet med att motverka felaktiga utbetalningar av tandvårdsstödet ska se ut.  Till toppen