Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Nyheter från TT 13 september

  Nya vägglössfynd på sjukhus

  Specialtränade vägglösshundar har gjort nya fynd på Östra sjukhuset i Göteborg. Sedan tidigare har två avdelningar stängts ner och sanerats. Nu markerade hundarna att det fanns vägglöss i både sanerade och nya utrymmen, skriver Sahlgrenska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

  Lössen hittades i patientrum och i personalutrymmen.

  Vi återgick dit vi hittat innan och bland annat hittade de i ett av de sanerade rummen. Vi har lister med en glipa i som de kan gömma sig i, men det gör också att de är lättare att komma åt, säger Johan Hägg, driftchef på Västfastigheter till Göteborgs-Posten.

  En plan ska nu tas fram för att kunna fortsätta med saneringen, också för att patienter och medarbetare ska drabbas så lite som möjligt.  Anledningen till att saneringen kommer att fortsätta är att vägglöss kan ta sig in i skrymslen och vrån och det händer att några fortfarande finns kvar efter saneringen.

  Sökningen med hundar kommer att fortsätta under morgondagen.

  Till toppen