Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Hållbarhet mer prat än praktik

[Publicerad i går 20:14]
Mycket snack och lite hållbarhetsverkstad. De flesta av de stora svenska börsbolagen lever inte upp till sina utfästelser om hållbarhet och jämställdhet, enligt en ny studie.(TT)

VW-chef flaggar för nedskärningar

[Publicerad i går 16:51]
Volkswagens nytillträdde chef Matthias Müller flaggar för att effekterna av utsläppsskandalen kommer att kräva nedskärningar. I EU-parlamentet är ilskan stor.(TT)

Pris för partiklarnas poltergeist

[Publicerad i går 15:48]
Neutriner är gåtfulla partiklar som gäckat forskarna i årtionden. Årets Nobelpristagare har visat att de har en massa och har därmed vänt upp och ner på hela partikelfysiken.(TT)

KI varnar för prisfall på bostäder

[Publicerad i går 13:01]
Sveriges glödheta bostadsmarknad kan stå inför en krasch, varnar Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén. Köpare måste ta med risken för prisfall i kalkylen, anser han. - Om man tror att den här uppgången kommer att fortsätta i samma takt och har det som utgångspunkt, då är man för optimistisk.(TT)

Två får dela på fysikpriset

[Publicerad i går 09:54]
Takaaki Kajita och Arthur B McDonald får dela på 2015 års Nobelpris i fysik. Det meddelade Kungliga vetenskapsakademin nyss på en presskonferens. De två får priset för "avgörande insatser i experiment som avslöjat att neutriner byter identitet". "Denna förvandlingskonst kräver att neutriner har massa.(TT)

FLASH:Två delar Nobelpriset

[Publicerad i går 09:51]
Takaaki Kajita och Arthur McDonald får årets Nobelpris i fysik.(TT)

Akut tolkbrist hotar rättssäkerheten

[Publicerad i går 08:56]
Rättssäkerheten hotas när ungdomar blir inlåsta och inte förstår språket. Bristen på tolkar hör till de mest akuta frågorna när det gäller de ensamkommande, enligt Statens institutionsstyrelse (Sis).(TT)

Rekordmånga barn till Sverige

[Publicerad i går 05:29]
Under förra veckan sökte 1 551 ensamkommande barn asyl i Sverige, skriver Smålandsposten. - Det är en ny rekordsiffra för en veckoperiod och trenden är att de blir allt yngre, 12,13, 14 år. Det är en global kris som påverkar Sverige och det är krisläge i kommunerna.(TT)

Abe hoppas Kina går med i TPP

[Publicerad i går 04:51]
Det gigantiska frihandelsavtalet för länder kring Stilla havet, som blev klart i går, prisas av politiska ledare samtidigt som börserna i de berörda länderna stiger.(TT)

M vill satsa på jobb mot utanförskap

[Publicerad 2015-10-05]
Moderaterna föreslår en tidsbegränsad anställningsform för dem som aldrig tidigare haft ett arbete, skriver partiledaren Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson, ekonomisk-politisk talesperson, på DN Debatt.(TT)