Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Begärs häktade för Linköpingsskott

[Publicerad i dag 11:29]
Tre män begärs häktade för medhjälp till mord för skotten i Skäggetorp i Linköping i måndags kväll, där en person dog och en skadades. Övriga 13 personer som har suttit anhållna släpps.(TT)

M tjuvstartar valrörelsen

[Publicerad i dag 11:17]
Alliansens och Moderaternas svaga opinionssiffror tvingar nu fram en tidigareläggning av Moderaternas valkampanj. Partisekreteraren Kent Persson har beslutat att starta valrörelsen nu i samband med Prideveckan.(TT)

Bra fart i Sverige - trögt i Europa

[Publicerad i dag 10:40]
Inköpschefsindex för Sverige, som speglar konjunkturen inom industrin, steg i juli. Det betyder att expansionen inom industrin fortsätter. I eurozonen går det trögare. "Läget har förvärrats", säger en chefekonom.(TT)

Bilförsäljningen fortsätter öka

[Publicerad i dag 09:11]
I juli registrerades 20 473 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 12,7 procent jämfört med i fjol och den fjärde högsta julisiffran någonsin. Bäst säljer Volvo och Volkswagen.(TT)

Mest nedåt på Asiens börser

[Publicerad i dag 08:25]
Börsveckan i Asien avslutades med nedgångar på de flesta av de ledande börserna, efter gårdagens kraftiga fall på USA-börserna. Men i Shanghai gladdes placerarna åt positiv statistik.(TT)

Bättre fart i Kinas fabriker

[Publicerad i dag 07:29]
Aktiviteten i den kinesiska tillverkningsindustrin ökade i juli till den högsta nivån på över ett år, främst till följd av bättre inhemsk efterfrågan. Det visar två separata undersökningar som presenterats i dag.(TT)

Dödsolyckor med tåg ökar

[Publicerad i dag 05:44]
Sedan 2012 har Trafikverket haft som mål att halvera antalet döda i olyckor med tåg till 2020. Men från 2012 till 2013 ökade antalet döda från 96 till 109, och under det första halvåret i år har redan 50 personer omkommit.(TT)

Svårsläckta bränder vattenbombades

[Publicerad i går 22:30]
Skogsbränder rasar på flera ställen i landet. I Västmanland och Medelpad försvårade terrängen släckningsarbetet och helikopter sattes in för att vattenbomba. Ingen av dessa bränder var under kontroll vid 22-tiden.(TT)

Kraftigt ned på USA-börserna

[Publicerad i går 22:03]
Oro för ekonomin i omvärlden och det fortsatta oklara läget med Ryssland tyngde de amerikanska börserna på torsdagen. Nedgången var bred. Dow Jones föll 1,9 procent medan Nasdaq sjönk 2,1 procent.(TT)

Bankrutt sänkte argentinska börsen

[Publicerad i går 20:32]
Argentina är i praktiken statsbankrutt för andra gången på 13 år. Landets börsindex rasade med 6 procent när börsen öppnade. Nu hänger det på om argentinska banker kommer överens med hedgefonderna om att köpa ut.(TT)
Annons

Tyck till

Har du eller ditt företag någon gång drabbats av blixtnedslag?

kommentera

ATL Play

See video

Sommartorkan sänker skördarna