Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

S-löften för 30 miljarder

[Publicerad i dag 02:18]
Mer pengar till kommuner och försvar, höjt tak i a-kassa och sjukförsäkring, sänkt skatt för ålderspensionärer. Stefan Löfven presenterade i går huvudnumren i S kommande valmanifest med löften för totalt cirka 30 miljarder.(TT)

Folkkäre Brasse Brännström död

[Publicerad i dag 00:48]
Skådespelaren Lars "Brasse" Brännström är död. Hans stjärna steg tack vare det populära tv-programmet "Fem myror är fler än fyra elefanter", och duon "Magnus och Brasse" blev ett begrepp. Han var mycket folkkär.(TT)

FLASH:Brasse Brändström död

[Publicerad i går 22:43]
Lars-Erik "Brasse" Brändström är död, uppger hans före detta hustru Git Erixon för Aftonbladet.(TT)

Sjöstedt skärper tonen mot Löfven

[Publicerad i går 22:31]
Tidigare har Jonas Sjöstedt sagt att han inte tänker rösta ner en rödgrön minoritetsregering även om Vänsterpartiet stängs ute. Men på SvD Bännpunkt säger han nu att Stefan Löfven inte ska ta V:s stöd för givet.(TT)

Svagt upp på Wall Street

[Publicerad i går 22:10]
Börsdagen inleddes med kursfall sedan Storbritannien höjt larmnivån för terrordåd. Nedgången balanserades upp av positiv handelsstatistik från Mellanvästern. Dow Jones steg 0,1 procent och Nasdaq gick upp 0,5 procent.(TT)

Apor överlevde ebola

[Publicerad i går 21:08]
I ett banbrytande djurförsök med medicinen Zmapp har forskare lyckats bota samtliga apor som smittades med ebola. Till och med när behandlingen sattes in så sent som fem dagar efter infektionen.(TT)

Försvaret höjer beredskapen

[Publicerad i går 19:59]
Försvarsmakten har placerat två Jas Gripen på Gotland på grund av den ökade övningsverksamheten i Östersjön. Statsminister Fredrik Reinfeldt jämför läget med "kalla krigets dagar".(TT)

Stockholmsbörsen kall i sommarvärmen

[Publicerad i går 18:20]
Sommarens värme har inte satt några spår på Stockholmsbörsen. Tvärtom har börsen backat en dryg procent de senaste tre månaderna. I dag var det inte heller någon köpfest, upp 0,2 procent. Europabörserna steg svagt.(TT)

Försvaret höjer stabsberedskapen

[Publicerad i går 17:58]
Beredskapen i Högkvarteret har höjts med anledning av utvecklingen i Ukraina, meddelade Försvarsmakten i eftermiddags. Försvarsmakten deltar från måndag i den internationella marinövningen Northern Coast i Finland.(TT)

Stockholmsbörsen kall i sommarvärmen

[Publicerad i går 17:36]
Sommarens rekordvärme har inte satt några spår på Stockholmsbörsen. Tvärtom har börsen backat en dryg procent de senaste tre månaderna. Och i dag var det inte heller någon köpfest, upp 0,2 procent.(TT)