Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Afghanistans president till Sverige

[Publicerad i dag 07:40]
Afghanistans president Ashraf Ghani besöker i nästa vecka Sverige. På fredag ska han bland annat träffa statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström, erfar TT, samt Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Ghani blev president i fjol efter en utdragen valprocess.(TT)

Kraftigt ras på Shanghaibörsen

[Publicerad i dag 06:47]
Asienbörserna sjönk under veckans sista handelsdag. Klen japansk statistik fick Tokyobörsen på fall. Nikkei 225-index stängde 0,3 procent lägre medan det bredare Topixindexet sjönk med 0,5 procent. Taiwanbörsen sjönk med 1,0 procent medan Seoulbörsen stängde på en i det närmaste oförändrad nivå.(TT)

Unikt mordåtal - rättegång i dag

[Publicerad i dag 05:08]
En man som åtalats för två dubbelmord ställs i dag inför tingsrätten i Jönköping. - Det är ett unikt ärende, säger Mikael Rying, kriminolog på polisen. Enligt åklagarna var den åtalade ekonomisk rådgivare till offren.(TT)

Svenskarna bostadsknarkar mest

[Publicerad i dag 05:05]
Svenskarna är besatta av bostäder - var de ligger, hur de ser ut och vad de kostar. Åtminstone att döma av en undersökning, som visar att svenskar bostadssurfar mest av alla. I genomsnitt besöker personer i Sverige någon av de fem största bostadssajterna 0,7 gånger per månad.(TT)

Svenskarna bostadsknarkar mest

[Publicerad i dag 05:05]
Svenskarna är besatta av bostäder - var de ligger, hur de ser ut och vad de kostar. Åtminstone att döma av en undersökning, som visar att svenskar bostadssurfar mest av alla. I genomsnitt besöker personer i Sverige någon av de fem största bostadssajterna 0,7 gånger per månad.(TT)

Sjukfrånvaron ökar snabbt

[Publicerad i dag 01:47]
Inget tyder på att den ökning av sjukfrånvaron som skett sedan 2010 är på väg att brytas. Tvärtom fortsätter sjukskrivningarna att öka, spår Försäkringskassan i en ny prognos. Statens kostnader för sjukskrivningar har ökat kraftigt sedan 2010. I fjol uppgick de till 32,3 miljarder kronor.(TT)

Stiltje i opinionen trots dramatik

[Publicerad i dag 00:13]
Förändringarna i Ipsos nya mätning för Dagens Nyheter är mycket små, trots en dramatisk tid med flyktingkris och terrorhot. Att flera partier lagt om flyktingpolitiken har inte satt spår i väljarsympatierna. Andelen osäkra väljare har ökat något.(TT)

Svensk nazist gripen i Ukraina

[Publicerad i går 18:09]
En efterlyst svensk nazist greps i Ukraina tidigare i veckan. Han är misstänkt för mordförsök efter en uppmärksammad knivattack i Malmö i mars förra året. Utrikesdepartementets presstjänst bekräftar gripandet som Brottsplats Sverige i TV4 avslöjade på torsdagen:(TT)

Påstått band mellan torpedattentat

[Publicerad i går 16:51]
Nya uppseendeväckande uppgifter kan tyda på ett samband mellan mordförsöket på en exiluzbekisk imam i Strömsund 2012 och planer på att mörda flera uzbekiska oppositionella i Turkiet i fjol. Uppgifterna framkom i Östersunds tingsrätt på torsdagen.(TT)

Fler skolor måste ta emot flyktingar

[Publicerad i går 15:24]
Var femte skola tar inte emot en enda nyanländ elev, medan ett fåtal skolor, ofta i utsatta områden, tar emot desto fler. För att råda bot på snedfördelningen vill utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) bland annat bussa elever.(TT)

Senaste nytt

Annons

Tyck till

Det råder stort intresse för solel. Är du på gång att investera i solceller?

kommentera

ATL Play