Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

FP: Ge tiggarna hjälp i hembyar

[Publicerad i dag 01:11]
De politiska insatserna för att hjälpa dem som tigger måste inriktas på att se till att färre människor känner sig tvingade att tigga på rika länders gator. Svensk hjälp bör ges till byarna i Rumänien varifrån majoriteten av dem kommer.(TT)

Kulturprotest mot Natosamarbete

[Publicerad i går 23:13]
Sverige bör inte vara värdland för Arctic Challenge, världens största flygövning med deltagande Natoländer, som ska hållas i Norrland i sommar. Det skriver 31 kulturarbetare och debattörer i Dagens Nyheter. De kritiserar det avtal som underlättar för Natostyrkor att genomföra krigsövningar i Sverige.(TT)

IMF: Måttlig och ojämn tillväxt

[Publicerad i går 21:57]
Tillväxten är ojämn i världen, meddelar internationella valutafonden IMF efter lördagens möte. Men det finns hopp. - Ett väldigt gott tecken är att en stor del av diskussionen handlade om hur tillväxten kan ökas, säger ordföranden Agustín Carstens.(TT)

Ökat stöd för MP i ny mätning

[Publicerad i går 20:28]
Miljöpartiet får sitt bästa stöd hittills i år och ökar med 2,3 procentenheter, enligt Sifos nya mätning. Samtidigt minskar stödet för regeringspartnern S med 2,4 procentenheter jämfört med i mars, ett tapp som dock inte är statistiskt säkerhetsställt.(TT)

Olika tolkningar om Natomedlemskap

[Publicerad i går 19:07]
Ska Natomedlemskap ingå i utredningen om Sveriges framtida försvarssamarbete? Partiledarna tvistar om tolkningen men enligt statsvetaren Ulf Bjereld kan texten i försvarsöverenskommelsen ha formulerats luddigt för att komma runt oenigheter mellan partierna.(TT)

Sjätte man misstänkt för Hisingenmord

[Publicerad i går 17:40]
Ytterligare två män i 20-årsåldern har anhållits, misstänkt för mordet på en man i 55-årsåldern i Göteborg i onsdags. Samtidigt har två av de fyra tidigare anhållna släppts. - I och med de senaste gripandena tror jag vi ligger rätt, säger kammaråklagare Johan Udén enligt gp. se.(TT)

Brist på sjuksköterskor hotar vården

[Publicerad i går 13:08]
Räkna med inställda operationer, stängda avdelningar och pressad personal i sommar. Bristen på sjuksköterskor väntas bli omfattande, enligt en kartläggning som TT gjort. Landstingen lockar med tusentals kronor till den som kan tänka sig att jobba. - Det är krisläge.(TT)

Så undviker du vanliga avdragstabben

[Publicerad i går 11:26]
Deklarera i tid så slipper du panik och avdragstabbar i sista minuten. Här är de bästa avdragstipsen från Skatteverkets deklarationsexpert. Sedan den 19 mars har det gått att deklarera elektroniskt.(TT)

Fortsatt krypfart i Jakarta

[Publicerad i går 08:20]
Bilar på Indonesiens huvudstad Jakartas gator går i genomsnitt i 8,3 kilometer i timmen. Staden är ökänd för världens värsta trafik - ett problem som lär bestå i många år. Det är varmt, det är trögt och det är frustrerande.(TT)

Svenska ungdomar flyttar tidigast

[Publicerad i går 07:26]
Tycker du att din tonåring tar upp plats och dröjer med att flytta hemifrån? Var glad att du inte bor i Kroatien. Faktum är att de svenska ungdomarna flyttar hemifrån i allt tidigare ålder - faktiskt tidigast i Europa.(TT)