Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Hovets glädjebesked: Victoria gravid

[Publicerad i dag 17:56]
Efter årets kungliga bröllop och stundande dop kom det under fredagen ytterligare en glad nyhet: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar sitt andra barn. - Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är lyckliga och glada, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för TT.(TT)

FLASH:Victoria gravid

[Publicerad i dag 16:22]
Kronprinsessan Victoria är gravid, meddelar hovet på sociala medier.(TT)

Koltrasten omvald till nationalfågel

[Publicerad i dag 16:18]
Den är allmänt erkänd som den bästa sångaren i den svenska fågelvärlden. Nu är den återigen vald till nationalfågel. Koltrasten tog hem en övertygande seger vid den landsomfattande omröstningen. Nästan 55 000 personer röstade i den sista omgången som avslutades på måndagen.(TT)

Sverige kan bli mer sårbart vintertid

[Publicerad i dag 16:06]
Sverige klarar elförsörjningen även med färre kärnkraftsreaktorer. Men på lång sikt kan landet bli mer sårbart kalla vintrar. Kärnkraftverket Ringhals styrelse räknar med att reaktorerna 1 och 2 stängs senast 2020. Orsaken är olönsamhet.(TT)

Mörkröd börs efter USA-siffra

[Publicerad i dag 15:52]
Stockholmsbörsen föll kraftigt på fredagen och avslutade därmed ännu en turbulent vecka med totalt sett fallande kurser. USA:s jobbstatistik, som visar på en något svagare sysselsättningsökning än väntat, fick såväl Stockholmsbörsen som övriga Europabörser att rutscha utför ytterligare.(TT)

Svenskar uppges delta i attackbeslut

[Publicerad i dag 14:56]
Svenska militärer deltar i beslut om antiterrorattacker i Afghanistan, uppger New York Times. Försvarsmakten förnekar uppgiften.(TT)

Svensk åtalas för folkmord i Rwanda

[Publicerad i dag 14:28]
En svensk medborgare åtalas för folkmord i Rwanda 1994. Mannen misstänks ha deltagit i massakrer där tusentals människor dödades. Den 60-årige mannen har enligt åtalet tillsammans med andra "begått folkmord genom mord, medverkan till mord, anstiftan till mord, försök till mord och människorov".(TT)

USA-siffra får börsen på fall

[Publicerad i dag 13:07]
Börserna föll ytterligare något sedan det visat sig att den amerikanska jobbmarknaden utvecklats svagare än väntat. I augusti skapades 173 000 nya jobb på den amerikanska arbetsmarknaden, utanför jordbrukssektorn. Det var betydligt mindre än de 220 000 som ekonomerna hade räknat med.(TT)

Baylan: Inga problem stänga Ringhals

[Publicerad i dag 12:12]
Energiminister Ibrahim Baylan (S) ser inga problem för Sveriges elförsörjning med att Ringhals 1 och 2 stängs omkring 2020. - Men däremot har vi långsiktigt en olöst fråga, säger han.(TT)

Baylan: Inga problem stänga Ringhals

[Publicerad i dag 12:12]
Energiminister Ibrahim Baylan (S) ser inga problem för Sveriges elförsörjning med att Ringhals 1 och 2 stängs omkring 2020. - Men däremot har vi långsiktigt en olöst fråga, säger han.(TT)