Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Polisen kan införa hatbrottsgrupper

[Publicerad i dag 00:30]
Speciella grupper av poliser som jobbar mot hatbrott bör finnas i alla regioner i polisens nya organisation. Det föreslår Håkan Sandahl, polismästare i Jönköping. Han vill också tillsätta en nationell samordnare.(TT)

Fortsatt uppåt på Wall Street

[Publicerad i går 21:02]
USA-börserna fortsatte upp, om än i mildare takt än under de senaste dagarnas handel, som vägt upp nästan hela det tidigare decemberfallet. Dow Jones industriindex steg 0,2 procent och Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.(TT)

PTS: Lagring strider mot EU:s stadga

[Publicerad i går 20:48]
Post- och Telestyrelsen (PTS) dömde ut det svenska datalagringsdirektivet i ett dokument i våras. Men myndigheten ändrade sin uppfattning efter att regeringen utrett frågan. Nu får de kritik från operatörerna.(TT)

Löfven i förtroendetopp hos väljare

[Publicerad i går 19:19]
En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för Stefan Löfven (S). Hack i häl ligger Annie Lööf (C) på 30 procent medan Anna Kinberg Batra (M) får 28 procent.(TT)

Börsen uppåt inför helgen

[Publicerad i går 17:17]
Stockholmsbörsen steg i morgonhandeln, tappade under dagen men tog ett glädjeskutt under sen eftermiddag. När handeln stängde hade OMXS-index stigit till 469,6, upp 0,7 procent.(TT)

Extraval utlyses den 30 december

[Publicerad i går 15:24]
Regeringen förbereder ett beslut till den 30 december om att utlysa extraval. "Jag har sagt att dörren är öppen", säger dock statsminister Stefan Löfven om möjligheterna att stoppa det.(TT)

Reinfeldts sidbyte får kritik

[Publicerad i går 14:47]
Att förra landstingsrådet Filippa Reinfeldt går till en privat vårdkoncern väcker kritik. "Det är ju ingen vild gissning att det är payback för hennes privatiseringsvåg", säger Veronica Palm (S).(TT)

Prinsessan Leonore ska få syskon

[Publicerad i går 13:25]
Prinsessan Madeleine är gravid med sitt andra barn tillsammans med maken Chris O'Neill, meddelar hovet. Födseln är beräknad till sommaren 2015, inte långt från prins Carl Philips bröllop.(TT)

Extraval utlyses den 30 december

[Publicerad i går 12:48]
Regeringen kommer att utlysa extraval tisdagen den 30 december. Det sker i form av ett regeringsbeslut. Datum för extravalet är söndagen den 22 mars.(TT)

Prinsessan Madeleine gravid

[Publicerad i går 12:28]
Prinsessan Madeleine är gravid med sitt andra barn tillsammans med Christopher O'Neill, meddelar hovet. Födseln är beräknad till sommaren 2015.(TT)