Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Mycket övertid för polisen under val

[Publicerad i dag 13:57]
Valår innebar extrajobb för polisen. De tre största myndigheterna hade en genomsnittlig övertidskostnad på 45 procent. De extra arbetsuppgifterna har slitit på personalen och påverkat möjligheten att utreda brott.(TT)

Dramatisk oktober på börsen

[Publicerad i dag 13:26]
Stockholmsbörsen avslutade oktober i dur. OMXS-index stängde på plus 1,2 procent, och har stigit 5,9 procent sedan årsskiftet. Men oktober blev en dramatisk börsmånad, med en kraftig nedgång som sedan vände till en uppgång.(TT)

Nytt jätteåtal för nätövergrepp

[Publicerad i dag 11:51]
Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn på nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år, spridda över hela landet.(TT)

Israeliske ambassadören har rest hem

[Publicerad i dag 11:44]
Israels ambassadör Isaac Bachman har lämnat Stockholm och är på väg till Israel. Ambassadören kallas hem efter Sveriges erkännande av Palestina, men utrikesminister Margot Wallström säger att hon inte oroas.(TT)

Israeliska ambassadören har rest hem

[Publicerad i dag 11:24]
Den israeliske ambassadören, Isaac Bachman, har lämnat Stockholm och är på väg till Israel. Ambassadören kallas hem efter Sveriges erkännande av Palestina.(TT)

Högre inflation i eurozonen

[Publicerad i dag 11:11]
Inflationen i eurozonen steg något i oktober, visar preliminära siffror från statistikmyndigheten Eurostat. Konsumentpriserna gick upp med 0,4 procent, i linje med vad ekonomer väntat sig.(TT)

Nytt jätteåtal för nätövergrepp

[Publicerad i dag 10:55]
Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn över nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man i Stockholm som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år.(TT)

BOJ överraskade med nya stimulanser

[Publicerad i dag 09:49]
Japans centralbank utökar överraskande sina stödköp av obligationer och värdepapper till 80 biljoner yen årligen. Marknaden förväntade sig en oförändrad nivå och Tokyobörsen tog genast ett rejält skutt uppåt.(TT)

Fördel säljarna på bomarknaden

[Publicerad i dag 06:30]
Regeringsskiftet och debatten om amorteringskrav har inte gjort något större avtryck på bostadsmarknaden. Lågt utbud och stark efterfrågan gör det fortsatt till säljarnas marknad.(TT)

Nikkei stiger efter finansbesked

[Publicerad i dag 06:08]
Den japanska börsen fick glädjefnatt och steg över 4 procent efter ett överraskande besked i dag att Japans centralbank (BOJ) utvidgar sina stödköp av obligationer och andra värdepapper.(TT)

Tyck till

Vad tycker du om att länsstyrelserna själva får besluta om licensjakt på varg?

kommentera

ATL Play