Annons

Migrationsanställd gömde handlingar

[Publicerad 2012-04-26]
En handläggare på Migrationsverket har i flera år gömt undan viktiga handlingar. Hon får nu sparken och hotas av åtal. En person som sökt uppehållstillstånd kan ha fått avslag på felaktiga grunder. (TT)
Annons

Flygpassagerare missar stora pengar

[Publicerad i dag 19:04]
Flygpassagerare går varje år miste om stora belopp som de skulle ha fått i ersättning då flygen försenas. Få känner till att en EU-förordning kan ge rätt till ersättning om flyget är mer än tre timmar sent.(TT)

Taxibåt krockade med färja och sjönk

[Publicerad i dag 16:47]
En taxibåt med tre personer ombord krockade med en Finlandsfärja utanför Marö i Stockholms skärgård och sjönk. "De klarade sig mirakulöst", säger Sara Eklund som hörde kollisionen från sitt kök.(TT)

Färre än var femte mobil återvinns

[Publicerad i dag 12:11]
Det ligger miljoner mobiltelefoner och skräpar i svenska hem. Färre än var femte lur återvinns. Men det finns en marknad även för uttjänta telefoner så det går att göra sig en slant.(TT)

Var 30:e telefon osmart i USA

[Publicerad i dag 11:01]
"Icke-smarta" telefoner är nu i stort sett helt utkonkurrerade i USA. Från en marknadsandel på 20 procent så sent som i slutet av 2013 väljer nu bara 3 procent något annat än en smartphone, enligt en enkät.(TT)

S vill sänka skatten för pensionärer

[Publicerad i dag 10:59]
Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.(TT)

Stopp för avskrivning av studielån

[Publicerad i dag 03:32]
Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 år, vilket berört omkring 20 000 personer varje år. Beslutet motiveras med att alla reformer ska betalas krona för krona, rapporterar Ekot.(TT)

FN-chef vill utreda Hammarskjölddöd

[Publicerad i dag 02:02]
FN-chefen Ban Ki-Moon föreslår att Dag Hammarskjölds död utreds på nytt, skriver Dagens Nyheter. Han uppmanar medlemsländerna att offentliggöra alla relevanta arkivuppgifter, vilket USA:s säkerhetsorgan NSA vägrat.(TT)

KBT hjälper vid ljudkänslighet

[Publicerad i dag 01:32]
Kognitiv beteendeterapi, KBT, har god effekt vid extrem ljudöverkänslighet. Överkänslighet mot vardagsljud, är inte ovanligt. En studie i Uppsala visar att 6-8 procent av de vuxna är känsliga för vardagsljud.(TT)

Rånare greps efter vansinnesfärd

[Publicerad i går 22:50]
En man sedan länge efterspanad som misstänkt för mordförsök gav polisen i Västra Götaland fullt upp på lördagskvällen. Efter ett rånförsök, ett rån och en biljakt i "vansinnesfart" greps han i skogen.(TT)

Skarp bomb i parkerad bil

[Publicerad i går 21:12]
Ett misstänkt föremål i en parkerad bil utanför Helsingborg visade sig vara en skarp krutbomb i ett rör, rapporterar lokala medier. Upptäckten gjordes när polisen, som bedömer bomben som farlig, skulle undersöka bilen.(TT)
Annons

Tyck till

Vad tycker du om branschbeslutet att överge policyn om gmo-fritt foder?

kommentera

ATL Play

See video

Lammnäringen behöver fler ben att stå på