Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Man häktad misstänkt för Arbogamord

  En man har häktats för det misstänkta drunkningsmordet utanför Arboga sommaren 2015. Han häktas på sannolika skäl för mord, den starkare misstankegraden.

  De två andra som suttit anhållna, en man och en kvinna, har däremot släppts på fri fot.

  Häktningsförhandlingen inleddes bakom stängda dörrar klockan 15.30 i Västmanlands tingsrätt. Den misstänkte 25-åringen, som via sin advokat nekar till brott, fördes in i rättssalen i handfängsel.

  Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

  Två släppta

  Av de två frisläppta släpptes mannen först, vid lunchtid i dag.

  Misstanken mot honom är försvagad. Just nu kunde jag bara konstatera att materialet inte räcker för att begära honom häktad, säger åklagaren Johan Fahlander till TT.  De tre anhölls i onsdags misstänkta för delaktighet i mord. De var då skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Sedan de anhölls har de förhörts flera gånger.

  Åklagare Johan Fahlander vill inte kommentera vad som framkommit under de förhör som har hållits och vill heller inte berätta hur de anhållna ställer sig till misstankarna.

  När det gäller själva utredningen kan jag inte kommentera någonting. Mitt perspektiv är utredningens bästa.

  Hittades i vattnet

  Den drunknade mannen var gift med den 42-åriga kvinna som sedan tidigare misstänks för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga.

  I augusti 2015 hittades mannen drunknad i vattnet vid samma sommarstuga, men hans död betraktades först som en olycka. Först efter en utredning av försäkringsbolaget If inledde polis och åklagare en ny förundersökning.

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Utvald kvalitetsläsning
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  Prova-på-pris
  49:-/mån
  • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
  • Ingen bindningstid
  • Spara 150 kr
  Till toppen