Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Flicka allvarligt skadad på gokartbana

  En tolvårig flicka skadades allvarligt i en olycka när hennes skolklass besökte en gokartbana. Hennes pappa är nu kritisk till säkerheten. Bland annat ska bilarna ha saknat säkerhetsbälte.

  När jag hörde det tänkte jag att det inte kan vara sant. Kör man i 30 kilometer in i en vägg utan bälte, då händer rätt mycket med kroppen, säger han till SVT Nyheter Småland.

  Det var i tisdags som tre mellanstadieklasser från en skola i Emmaboda kommun körde gokart. Den tolvåriga flickan tappade kontrollen och körde in i sargen. Hon vårdas på universitetssjukhuset i Linköping med skador på lever, mjälte och bukspottkörtel.

  Hon var vid medvetande efter olyckan, men var chockad och mådde dåligt. Skolan ringde föräldrarna som kom och hämtade henne. När hon blev sämre åkte de in akut till länssjukhuset i Kalmar som sände henne vidare till Linköping.  Ägaren till banan säger till SVT att han följt alla säkerhetsrekommendationer.

  Till toppen