Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  ERICSSON: "BESLUTET SKA BORGA FÖR GOTT SAMARBETE"

  Vi har en ny ledning, en ny strategi och en ny organisation och vi startar nu valberedningsarbetet med en ny ägarkonstellation. Då tycker jag att det är lika bra att koncentrera arbetet på att hitta en ordförande som alla ägare kan vara överens om, säger Leif Johansson till TT, som en kommentar till att han inte ställer upp till omval som ordförande i Ericsson.

  TT: Är det så att Christer Gardell och Cevian inte står bakom dig som ordförande?

  Det blir en hypotetisk fråga, nu står jag inte till förfogande för omval och då slipper de ta ställning till det. Jag ser ju vad Cevian har gett uttryck för i media, säger Johansson.

  TT: Och det är av det du drar slutsatsen att inte ställa upp?  Absolut, som individ har man ju rätt att bestämma själv vad man vill göra, säger Johansson.

  Beskedet från Leif Johannson i dag är alltså att han inte står till förfogande för omval till ordförandeposten i Ericsson vid stämman 2018. Det innebär trots allt att han fortsätter som ordförande i ungefär åtta månader.

  TT: Hur tror du samarbetet mellan dig och Christer Gardell kommer att fortsätta nu när du är kvar som ordförande men kanske inte känner riktigt stöd från bolagets största ägare?

  Min absoluta ambition är att med det här beslutet kunna borga för ett gott samarbete, säger Leif Johansson.

  Till toppen