Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Åtal för Stockholmsdådet dröjer

  Vice chefsåklagare Hans Ihrman begär ytterligare tid för att utreda terrordådet i Stockholm den 7 april. Det blir den tredje gången som åtalstiden förlängs och ny dag för att senast väcka åtal blir den 3 augusti. Beslutet fattas först efter en ny häktningsförhandling i Stockholm i morgon.

  Men utredningen kommer inte vara klar efter sommaren och enligt Hans Ihrman kommer det bli nödvändigt med ett antal förlängningar till.

  Vi får se närmare under hösten hur saker och ting utvecklar sig. I höst vet vi kanske lite mer. Planen är att det rullar på och det kommer krävas en betydligt längre utredningstid innan vi är nöjda, säger han.

  Terrordådet utfördes i centrala Stockholm där Rakhmat Akilov stal en lastbil och körde ner människor på Drottninggatan. Fem människor dödades, bland annat en 11-årig flicka. Det finns uppgifter om att Akilov har kopplingar till terrorgruppen IS.  Till toppen