Annons

Gräsfröet bärgat med gott resultat

Marknadskrönika

En segare skörd än innevarande är det svårt att påminna sig, seg i bemärkelsen dåligt mognande gröda i kombination med små nätta regnavbrott var och varannan dag.

Annons

Mjölkproducenterna står inför ett svårt vägval

Marknadskrönika

Med dagens katastrofala mjölkpris kan det vara intressant att se hur det står till med andra närliggande branscher och hur man där tagit sig ur sina kriser. Köttproduktionen har god lönsamhet, kanske det bästa någonsin.

Det krävs något extra för att kunna förhandla

Marknadskrönika

Mellansvenska skogsägare behöver bättre förhandlingsposition

Håll koll på skördeläget med Grannens skörd

Marknadskrönika

Skörd 2015 låter vänta på sig och än så länge har enbart något enstaka gräsfröfält passerat tröskan, skriver Nils Yngveson, seniorkonsult på HIR Malmöhus.

Istiden påstås i alla fall inte vara lantbrukets fel

Marknadskrönika

När man efter några veckors frånvaro från lantbrukets nyhetsflöde skall uppdatera sig och desperat letar efter några positiva nyheter om lantbruket i allmänhet och mjölkproduktionen i synnerhet är en surfingrunda på nätet det självklara alternativet. Då kan man snubbla på de mest häpnadsväckande påståenden och åsikter.

Linolja, råspont och brännboll

Marknadskrönika

"Varför så bråttom?" Min granne Peter jobbar frenetiskt när han hjälper mig med byggnadsställningen inför det stora projektet ”rädda rucklet”. 

Ska svenska lantbruk kunna konkurrera?

Marknadskrönika

Den 12 juni förbjöd Kemikalieinspektionen all användning av ogräsmedlen Butisan Top och Nimbus CS. Hoppsan, eller som någon initierad mer rakt på sak sammanfattade: katastrof.

Det börjar bli hög tid för en "mjölkakut"

Marknadskrönika

Högt köttpris, rekordlåga räntor och förhoppningsvis en god vallskörd ger mjölkföretagen respit i det i övrigt kärva läget. Hoppet om höjt pris ligger långt fram i slutet på året och bygger mer på teknisk analys än faktiska signaler från marknaden.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Avfolkningen av landsbygden en utmaning för de gröna näringarna

Marknadskrönika

Just nu när Sverige är som vackrast har vi också haft kungligt bröllop. Kungafamiljens matintresse lyfts fram och kockarna briljerar med sina kunskaper.

Skogsindustrin – Same same – not different

Marknadskrönika

Kallt mot gommen – ah så gott! Ren vaniljglass skall avnjutas i Grännas hamn efter en mycket lång dag på SkogsElmia.