Annons

EU:s växtskyddsregler missgynnar Sverige

Marknadskrönika

MARKNADSKRÖNIKA. Det är mycket möten nu att bevaka och faktiskt även göra sin stämma hörd på. Senast i raden var ett möte arrangerat av Miljö- och Näringsdepartementen gällande eventuella förändringar i den EU-förordning som reglerar utsläppandet växtskyddsmedel på marknaden.

Annons

EU:s växtskyddsregler missgynnar Sverige

Marknadskrönika

EU:s växtskyddsregler oroar britterna

Marknadskrönika

MARKNADSKRÖNIKA. East Anglia bevistades i studiesyfte för några veckor sedan tillsammans med kollegor. Alltid lika uppfriskande att besöka dessa brittiska lantbrukare som skrudade i tweed, rosa skjorta, matchande slips och skinande jodhpurs presenterar sin "farm business" på en plan farbar endast med fyrhjulsdriften i.

Botten är nådd - mjölkpriset kan fortsätta uppåt

Marknadskrönika

MARKNADSKRÖNIKA. Det mesta tyder på att botten är nådd och passerad för den här gången och mjölkpriset kan fortsätta uppåt. Fortfarande finns det flera oroväckande faktorer kvar som kan bromsa takten i uppgången.

Priskrig är det sista vi behöver just nu

Marknadskrönika

Nu rasslar det till i mjölkbondens kassaskrin. Inga bidrag skall förringas men hitintills handlar det mest om symboliska belopp som kanske mer syftar till att ge givarna lite uppmärksamhet och goodwill än att rädda mjölkbranschen från svältdöden.

Alltför stor brådska sänkte skördarna

Marknadskrönika

Med undantag för sporadiska bönor och någon annan sen gröda som följt med förgröningen är allt tröskbart bärgat så här dags.

Mjölkproduktion - en av de mest komplexa näringsgrenarna

Marknadskrönika

Många älskar utmaningar och söker sig till risker och äventyr. Målet är att i bästa fall återvända till utgångspunkten någorlunda helskinnad men förhoppningsvis berikad av tillfredsställelse och upplevelser.

Sälj inte spannmålen nu

Marknadskrönika

För lite mer än sex veckor sedan inleddes rapporteringen i denna krönika från årets skörd, och fortsättning följer även i denna. Krönikören får här be om överseende med det något lokalbetonade anslaget i rapporteringen, men att så stora arealer fortfarande är otröskade måste betecknas som ganska sent för södra Skåne.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Gräsfröet bärgat med gott resultat

Marknadskrönika

En segare skörd än innevarande är det svårt att påminna sig, seg i bemärkelsen dåligt mognande gröda i kombination med små nätta regnavbrott var och varannan dag.

Mjölkproducenterna står inför ett svårt vägval

Marknadskrönika

Med dagens katastrofala mjölkpris kan det vara intressant att se hur det står till med andra närliggande branscher och hur man där tagit sig ur sina kriser. Köttproduktionen har god lönsamhet, kanske det bästa någonsin.

Senaste nytt

Annons

ATL Play