Annons

Priskrig är det sista vi behöver just nu

Marknadskrönika

Nu rasslar det till i mjölkbondens kassaskrin. Inga bidrag skall förringas men hitintills handlar det mest om symboliska belopp som kanske mer syftar till att ge givarna lite uppmärksamhet och goodwill än att rädda mjölkbranschen från svältdöden.

Annons

Alltför stor brådska sänkte skördarna

Marknadskrönika

Med undantag för sporadiska bönor och någon annan sen gröda som följt med förgröningen är allt tröskbart bärgat så här dags.

Mjölkproduktion - en av de mest komplexa näringsgrenarna

Marknadskrönika

Många älskar utmaningar och söker sig till risker och äventyr. Målet är att i bästa fall återvända till utgångspunkten någorlunda helskinnad men förhoppningsvis berikad av tillfredsställelse och upplevelser.

Sälj inte spannmålen nu

Marknadskrönika

För lite mer än sex veckor sedan inleddes rapporteringen i denna krönika från årets skörd, och fortsättning följer även i denna. Krönikören får här be om överseende med det något lokalbetonade anslaget i rapporteringen, men att så stora arealer fortfarande är otröskade måste betecknas som ganska sent för södra Skåne.

Gräsfröet bärgat med gott resultat

Marknadskrönika

En segare skörd än innevarande är det svårt att påminna sig, seg i bemärkelsen dåligt mognande gröda i kombination med små nätta regnavbrott var och varannan dag.

Mjölkproducenterna står inför ett svårt vägval

Marknadskrönika

Med dagens katastrofala mjölkpris kan det vara intressant att se hur det står till med andra närliggande branscher och hur man där tagit sig ur sina kriser. Köttproduktionen har god lönsamhet, kanske det bästa någonsin.

Det krävs något extra för att kunna förhandla

Marknadskrönika

Mellansvenska skogsägare behöver bättre förhandlingsposition

Håll koll på skördeläget med Grannens skörd

Marknadskrönika

Skörd 2015 låter vänta på sig och än så länge har enbart något enstaka gräsfröfält passerat tröskan, skriver Nils Yngveson, seniorkonsult på HIR Malmöhus.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Istiden påstås i alla fall inte vara lantbrukets fel

Marknadskrönika

När man efter några veckors frånvaro från lantbrukets nyhetsflöde skall uppdatera sig och desperat letar efter några positiva nyheter om lantbruket i allmänhet och mjölkproduktionen i synnerhet är en surfingrunda på nätet det självklara alternativet. Då kan man snubbla på de mest häpnadsväckande påståenden och åsikter.

Linolja, råspont och brännboll

Marknadskrönika

"Varför så bråttom?" Min granne Peter jobbar frenetiskt när han hjälper mig med byggnadsställningen inför det stora projektet ”rädda rucklet”.