Gå till innehåll
 • svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinsvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login atlicons_like
  ❯ Lantbruk 19 april

  Unika listan: Här är kollegorna som håller kosläpp

  Allt fler gårdar satsar på betessläpp. När ATL sammanställde årets kosläpp hittade vi 101 evenemang från Blekinge till Åsele i Västerbotten. Här är den unika listan.

  Intresset för att gå på betessläpp växer sig allt starkare, och för lantbrukare och föreningar som tar vara på allmänhetens intresse finns det stora pengar att tjäna. I går berättade ATL om Björketorps gård. Där omsätter betessläppet 100 000 kronor.

  LÄS ÄVEN: Publikanstormning – nu slutar gården med betessläpp

  Även Arla märker av att intresset ökar. I år är mejerikooperationen medvärd vid 55 betessläpp – fem fler än förra året.

  – Det har blivit en folkfest för svenska familjer, intresset har ökat stadigt för varje år sedan vi började med betessläpp 2005, säger Mikael Lindgren, PR-chef på Arla till ATL.

  I sammanställningen här bredvid finns totalt 101 gårdar som är fördelade över landet. Som vanligt är listor av det här slaget inte heltäckande. Men de ger ändå en fingervisning om var arrangemangen äger rum.  Läs mera om

  Till toppen