Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 9 september

  Tusentals kor på drift efter Harvey

  Tusentals kor är på rymmen efter att stormen Harvey har ödelagt stängsel och satt beteshagar under vatten i delstaten Texas.

   Boskap förs i säkerhet i Dayton, Texas.
  Boskap förs i säkerhet i Dayton, Texas.

  Stormen Harvey har inneburit stora prövningar för lantbrukare i trakterna omkring Houston och Corpus Christi i Texas. I den amerikanska delstaten finns stora spannmåls- och nötköttsproducenter. Enligt beräkningar finns cirka 1,2 miljoner nötkreatur i katastrofområdet och det kraftiga regnet och översvämningarna har ställt stora arealer betesmark under vatten. Stormen har förstört stängsel så att tusentals djur har rymt, många djur har också drunknat i översvämningarna.

  Beteshagarna har svämmat över

  Boskap har evakuerats från de översvämmade områdena och många djurägare kämpar fortfarande intensivt för att leta efter sina förrymda djur, skriver Modern Farmer.

  Även om många djur har räddats är det svårt för dem att få tillräckligt att äta. Räddningspersonal har dumpat höbalar och kraftfoder med helikoptrar för att mata vilsegångna kor. Mer än 80 olika platser runt om i Texas har ställts i ordning för att ge mat, vatten och skydd åt kor, hästar, får, getter och andra husdjur som har kommit på villovägar efter stormen.  Det finns också piloter som gör sitt bästa för att försöka driva ihop rymlingarna med.

  LÄS MER: Den flygande cowboyen som räddar kor med helikopter.

  Myndigheter rapporterar också om att boskapstjuvar samlar ihop lösdrivande djur och stjäl dem. Många av djuren är märkta så ägaren kan identifiera dem inom flocken, men när olika besättningar blandas med varandra är det svårare att bekräfta vem som äger dem.

  LÄS MER: Lantmännen kritiseras för brister i spannmålshämtningLÄS OCKSÅ: Halm värd 1,5 miljoner brann uppPREMIUM: ”Lodjuren har kostat mig 6 000 kronor”PREMIUM: ”Gränsen luckras upp”

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Till toppen