Gå till innehåll
  • svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinsvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login atlicons_like
    ❯ Lantbruk 5 februari

    Svenskt gräddpris ett faktum

    Anders Segerström, vd på Falköpings mejeri berättar att ett svenskt pris på grädde nu är ett faktum och hur det kan spilla över på övriga mejeriprodukter.

    På Mjölkens dag berättade Anders Segerström att ett nationellt pris på grädde etablerats och att han sätter stor tilltro till Sverigemärkningen som han tror kan hjälpa till att höja priset på hela det svenska utbudet.

    Positivt för branschen

    Bristen kommer att finnas kvar 2017 och även in på nästa år.

    Det svenska priset ligger på cirka 28-30 kronor kilot jämfört med världsmarknadspriset på cirka 20 kronor kilot.

    – Det är oerhört positivt för branschen, menar Anders Segerström.



    SE VIDEO: Axfood hotar med import

    LÄS MER: Borring och Bucht på Mjölkens dagLÄS MER: Glada Bonden kan stjälpa mejerinäringen

    Så här läser du vidare

    Är du redan prenumerant? Logga in här för att läsa vidare


    Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

    • Utvald kvalitetsläsning
    • Viktiga analyser och extramaterial
    • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
    • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
    Prova-på-pris
    49:-/mån
    • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
    • Ingen bindningstid
    • Spara 150 kr
    Till toppen