Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Vild polisjakt på Tumbas svarta får

  Sedan i onsdags försöker polisen få fatt på ett litet svart får som synts på flera platser runt Tumba. "Likt flertalet andra svarta får i vårt område så är även detta mycket skyggt för polisen", skriver Botkyrkapolisen på Facebook.

   Vems svarta får är på rymmen i Tumba? Polisen har gäckats i dagarna två.
  Vems svarta får är på rymmen i Tumba? Polisen har gäckats i dagarna två.

  Det var i onsdags eftermiddag som Botkyrkapolisen gick ut med information om fårjakten i Tumba:

  “Under natten och dagen har ett lösspringande svart får gäckat Botkyrkapolisen. Flera tappra försök att fånga detta svarta får har gjorts utan framgång. Likt flertalet andra svarta får i vårt område så är även detta mycket skyggt för polisen. Frågan är – Vem har inte alla får i hagen?”, skrev de på Facebook.

  Polisen hade då fått in ett flertal rapporter om att fåret sett på olika platser runt Tumba, framför allt kring pendeltågsstationen, och vädjade om allmänhetens hjälp:

  “Om du/ni känner att ett får saknas från hagen, försök att fånga in det. Ta sedan kontakt med oss. Denna uppgift är för tillfället polisen övermäktig…”, skriver de.

  Jakten rasat vidare  Sedan dess har jakten rasat vidare, och observationsrapporterna duggat tätt på Facebook. Vid halv tre-tiden i går sågs fåret på Dalvägen 19 och en dryg timme senare på Bergfotsvägen 17. På fredagsmorgonen hade det synts på Högbrinksvägen.

  Den lokala 4H-gården säger sig inte sakna något av sina egna får, men personal därifrån har ryckt ut för att hjälpa till med infångandet, dock utan framgång.

  “Det är helt vansinnigt snabbt och det räckte inte med två personer för att få tag på det”, skriver de.

  Eftersom det egentligen inte är något polisiärt ärende har nu Botkyrka kommun kontaktats istället.

  Till toppen