Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 januari 2016

  Sju av åtta vargar fällda i Dalarna

  Sju fällda vargar på sex dagar är facit av licensjakten i Lövsjöreviret i Dalarna. Bara en varg återstår av tilldelningen.

  Arkivbild. Vargen på bilden har ingenting med händelsen att göra.
  Arkivbild. Vargen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

  Trots bitande kyla med temperaturer ned mot 20 minusgrader fälldes under torsdagen ytterligare en varg i Lövsjöreviret. Totalt har sju vargar skjutits och endast en återstår av tilldelningen, rapporterar Svensk Jakt på nätet.

  Lyckat med lapptäcken

  I onsdags fälldes två vargar i Dalarna och en anledning till att jakten varit så framgångsrik förmodas vara användandet av lapptäcken. Sannolikt återstår det en varg i reviret vilket skulle kunna innebära att man fyller hela tilldelningen.

  Hane på 43,7 kilo

  Samtidigt pågår licensjakten i Åmåt/Ockelbo-reviret i Gästrikland där det sedan några dagar finns spårsnö. Under tisdagen fälldes den hittills enda skjutna vargen, en vuxen hane på 43,7 kilo. Det tros vara den varg som i höstas ställde till med stora problem i trakten av Järbo och därför var föremål för skyddsjakt, skriver Svensk Jakt.

  Fem vargar kvar

  Under torsdagen bedrevs ingen jakt eftersom vargarna befann sig utanför jaktområdet. Minst fem vargar finns sannolikt kvar i reviret. Tilldelningen är totalt sex vargar.

  Fortfarande väntar vargjägarna i Värmland, Örebro och Västmanland på domstolsbesked om jakten kan få starta. Licensjakten pågår till och med den 15 februari och totalt ska 46 vargar fällas.

  Till toppen