Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 15 juni

  Rune Andersson sommarpratar

  Rune Andersson, grundare och styrelseordförande för Mellby gård, sommarpratar i P1 den 28 juli.

  FOTO: Mellby Gård

  En av näringslivets tungviktare, Rune Andersson, är en av årets sommarpratare.

  – Jag ska prata om att min stora dröm som har varit att bli egen företagare. Det tog några decennier att förverkliga. Sedan ska jag tala om slumpens betydelse i livet, säger han till ATL.

  Det är första gången han sommarpratar.

  – Det är kul prova på, jag har inte gjort det tidigare.

  Växlade upp  Rune Andersson driver och äger Mellby Gård, som har en omfattande jordbruksproduktion. För ett år sedan beslutade man att växla upp grisproduktionen med 44 procent till 23 000 grisar per år.

  I företaget finns även en besättning på 200 dikor där kalvarna slaktas på hösten.

  Mellby är dessutom en skogsägare. Köpen av skog har varit ett sätt att placera tillgångar i stabila realtillgångar.

  Trogen Trelleborgs FF

  Rune Andersson har varit fotbollsklubben Trelleborgs FF trogen i 30 år och har stöttat den med flera miljoner kronor genom åren. I april tröttnade han på Trelleborgs kommun och det ointresse han tyckte att kommunen visade klubben. Det fanns tankegångar på att byta klubbens namn till Mellby Gård.

  Rune Andersson var vd och styrelseordförande i industrikoncernen Trelleborg 1983-2002. Han har även varit styrelseordförande för Electrolux, SSAB och Getinge.

  LÄS MER: Mellby Gård växlar uppLÄS MER: Mellby Gård fria från gödseltankLÄS MER: Han laddar för miljardoffensivLÄS MER: Trelleborgs FF kan byta namn till Mellby Gård

  Till toppen