Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 29 augusti

  Milamässan läggs på is

  MALMÖ.

  De senaste fem åren har Mila arrangerats i Malmömässans anläggning – men nu är lantbruksmässans framtid oviss. Klart är att det inte blir någon mässa under 2018.

  Det var efter att skador i mässhallens betonggolv upptäckts i samband med uppstallningen av djuren som beslutet togs att ställa in 2018 års upplaga av Mila. Skador som visat sig bli för kostsamma för mässprojektet.

  – Vi har försökt göra bäddar som ska suga upp så mycket som möjligt, och det har fungerat väl. Men nu efter dessa fem år har man sett att urin trängt ned i golvet och skadat det. Kostnaderna för det här blir för höga, säger Ann-Christin Pettersson, projektledare för Mila på arrangerande Numera Mässor. 

  Utan framgång

  Under de senaste månaderna har arrangören utan framgång tittat på alternativa lösningar i andra lokaler runt om i södra Sverige.

  – Att arrangera en sådan här mässa ställer stora krav inte bara ur djursynpunkt, utan också på faciliteter och infrastruktur. Och sedan ska det stämma med tidpunkten. Då blir utbudet något begränsat, säger Ann-Christin Pettersson.

  Ingen nedbantad version  Milamässan arrangeras vanligen i februari. Som ett tänkbart alternativ har Numera Mässor även tittat på oktober-november. Att anordna en nedbantad version av Mila är inte aktuellt.

  – Djurbedömningarna är stommen i hela projektet . Helt klart är att det inte blir någon mässa 2018, vad som händer därefter låter jag vara osagt. Det är oerhört tråkigt, vi brinner för Mila och vad mässan står för, säger Ann-Christin Pettersson.

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Till toppen