Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 18 april

    En 80-årig messmörsepok är över

    Den sista burken Östersundsproducerat messmör produceras i dag. Nu ska fabriken flyttas söderut.

    Sedan 1939 har det producerats messmör i Östersund. De senaste åtta åren i Foodmark AB:s regi. Men nu ska hela verksamheten flyttas till Haninge utanför Stockholm.

    Arla ville inte förlänga kontraktet med bolaget. Vilket stod klart redan i slutet av 2016.

    – Efter avtalsuppsägningen från Arla pågick framtidsprocessandet en längre tid. Till sist kom vi fram till att samla vår tillverkning i Haninge, säger Foodmarks vd Andreas Millbourn till Östersunds-Posten.

    Några tankar på att lägga ner produktionen finns inte:

    – Dagligvarubranschen är pressad idag. Messmöret gör inga hisnande överskott, men det bär sig och vi fortsätter satsa och vill vidareutveckla varumärket, säger Andreas Millbourn till Östersunds-Posten.

    LÄS OCKSÅ: Kärlek till råvaran och mathantverketLÄS OCKSÅ: Fjällbrynt flyttar till StockholmLÄS OCKSÅ: Arla dumpar Fjällbrynt

    Till toppen