Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 12 augusti

  Kom inte vid intag - satt fast i tjärn

  Räddningstjänsten har larmats till ett lantbruk utanför Varberg på lördagskvällen där en kviga gått ned sig i leran vid en tjärn.

   Arkivbild. Tjärnen som kvigan fastnat i ligger i anslutning till betesmarken. På bilden en annan kviga som betar på en strandäng.
  Arkivbild. Tjärnen som kvigan fastnat i ligger i anslutning till betesmarken. På bilden en annan kviga som betar på en strandäng. FOTO: Mostphotos

  Den senaste tidens nederbörd har gjort att mark som tidigare varit torr, blivit blöt och lerig.

  Vid femtiden på kvällen fick räddningstjänsten larm om en kviga som satt fast i gyttjan vid en tjärn på gårdens betesmarker i Skällinge utanför Varberg.

  – Det var när ägaren skulle ta in djuren och räknade dem som han upptäckte att det fattades ett djur, säger Peter Karlborg, inre befäl, räddningstjänsten i Väst till SVT.

  Dras upp med remmar

  Kvigan står enligt räddningstjänsten så pass långt ut i våtmarken att man inte kan komma närmare än 15 meter ifrån med fordon.  Nu pågår en räddningsinsats där man ska har tagit sig ut till kvigan och lagt remmar kring henne för att dra henne upp på fast mark.

  – Vi har fem man ur räddningstjänsten på platsen och räknar med att djuret ska vara loss inom en timme, säger Peter Karlborg till SVT.

  Till toppen