Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 11 augusti

  Hage köper anläggning och lager i tyska Drentwede

  Kiel / Tyskland

  Lantmännendelägda bolaget Hage investerar nu i produktions och lagringsanläggning i tyska Drentwede som ett led i bolagets ökade satsning på ekologiskt spannmål.

   Lantmännendelägda bolaget Hage investerar nu i produktions och lagringsanläggning i tyska Drentwede.
  Lantmännendelägda bolaget Hage investerar nu i produktions och lagringsanläggning i tyska Drentwede. FOTO: Mostphotos

  Den ekologiska marknaden i Tyskland är fortfarande bara marginell i jämförelse med den konventionella, men tillväxten är stark och nu satsar Hage på att förstärka sina ekologiska affärer. Nu sker det genom att köpa en anläggning med en kapacitet på 100 000 ton i Drentwede.

  Ekologiskt spannmål

  Anläggningen används nu för konventionellt spannmål men ska enligt bolagets vd Henrik Madsen konverteras till att bara hantera ekologiskt spannmål.

  – Anläggningen kommer nu att saneras för att sedan hantera enbart ekologiskt spannmål. Med den nya anläggningen kommer vår kapacitet på ekologiska produkter att öka till cirka 10 procent av vår totala invägning jämfört med cirka fem procent i dag, säger Henrik Madsen.

  Den ekologiska marknaden i Tyskland är ännu så länge liten relativt sett men växer nu med tvåsiffriga tal, enligt Henrik Madsen.

  Hantera volymer effektivare  Anläggningen kommer också utgöra ett viktigt nav i det logistiknät som Hage nu bygger ut för att kunna hantera sina volymer effektivare och anläggningen i Drentwede, i nordvästra Tyskland, kommer att kopplas ihop med bolagets anläggningar i området kring Hamburg och Rostock men även den stora terminalen i Dresden.

  I köpet ingår också en foderfabrik med en kapacitet på 100 000 ton ekologiskt foder. Köpet ska godkännas av konkurrensmyndigheter och DLG uppger inte någon köpesumma.

  Hage är ett dotterbolag till danska DLG, som äger 54 procent av bolaget, medan svenska Lantmännen äger cirka 42 procent.

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen