Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 17 februari

  Gunnarson lämnar Lantmännen

  Bengt-Olov Gunnarson slutar som Lantmännens ordförande och avgår ur styrelsen vid Lantmännens föreningsstämma 4 maj 2017.

  FOTO: Ann Lindén

  Bengt-Olov har varit styrelseordförande i Lantmännen under de senaste fem åren och ledamot i styrelsen sedan 2005. Efter många år i verksamheten tycker han att det är en lämplig tid att sluta.

  “Det har varit ett fantastiskt uppdrag att vara ordförande i Lantmännen. Att arbeta för svenskt lantbruk och bidra till lönsamheten på gårdarna, samtidigt som Lantmännen ökat avkastningen på ägarnas kapital i föreningen, det har varit en stark drivkraft för mig”, säger han i ett pressmeddelande.

  LÄS ÄVEN: Lantmännen högsta resultat någonsin

  Gunnarsson avgår samma år som Lantmännen redovisar såväl ett rekordresultat som en rekordutdelning, om efterlikvid och återbäring räknas med.  “Ett av mina viktigaste mål har varit att bidra till skapandet av ett Lantmännen – från jord till bord. Årets resultat är ett kvitto på Lantmännens styrka”, fortsätter Bengt-Olov Gunnarson i pressmeddelandet.

  Lantmännens styrelse rekommenderar stämman att dela ut sammanlagt 509 miljoner kronor till ägarna, baserat på resultatet för 2016.

  LÄS ÄVEN: Lantmännen växlar upp sitt miljöarbeteLÄS ÄVEN: Lantmännen vill att livsmedelsstrategin ger resultat

  Till toppen