Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 17 februari 2016

  Gotländska bönder vill ta över stängt slakteri

  Gothemsgården slog igen med dunder och brak efter misstankar om köttfusk. Nu vill lokala bönder på Gotland ta över verksamheten.

  Gothemsgården på Gotland gick i konkurs och misstänks för att ha märkt om tonvis av utländskt kött till svenskt. Nu öppnar flera gotländska småbönder för att ta över slakteriet.

  – Jag vill veta var mina djur hamnar och ta vara på mervärde att den som ska äta köttbiten vet var den kommer ifrån. Vi möts av bilder av djur som sköts på ett dåligt sätt och allt handlar om att det ska vara billigt, men jag hoppas att man kan vända det till att kvalitet blir viktigt och att djuren ska ha det bra fram till slakt, säger bonden Kjell Nilsson till P4 Gotland.

  Kjell tror att ett kooperativ på 10-20 lokala bänder skulle kunna få slakteriet lönsamt men menar också att det inte är aktuellt att ta över själva namnet.

  Till toppen