Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 13 augusti

  Ensilagebalar gled av släp - nära träffa bil

  Under helgen föll ett större antal ensilagebalar av ett släp under färden i Värmland. Balarna var nära att träffa bilen bakom.

   Arkivbild. Man kan aldrig vara för noggrann när man säkrar lasten. Översta lagret ensilagebalar gled av ett traktorsläp på vägen i Värmland i helgen.
  Arkivbild. Man kan aldrig vara för noggrann när man säkrar lasten. Översta lagret ensilagebalar gled av ett traktorsläp på vägen i Värmland i helgen. FOTO: Mostphotos

  Kvinnan som satt i bilen är oroad av händelsen, hon hade sitt barn i bilen och såg inga spännband som höll det översta lagret på plats.

  – Precis i kurvan ser jag att de faller av, det var ganska nära bilen. Det var ungefär tolv balar. Jag fattar inte att de får lasta så högt, och att det inte var fastspänt. Jag såg 3-4 lager med ensilagebalar med spännband runt och så runt tolv ovanpå det. De gled ju av. Det är ju helt livsfarligt, säger hon till NWT.

  Att frakta ensilagebalar i högt lass är inget problem i sig, men balarna måste vara ordentligt säkrade.

  En illa surrad last som lossnar kan leda till åtal för vårdslöshet i trafik, med böter och indraget körkort som följd.  – Även om någon annan har skött lastningen, är det förarens ansvar att det har gjorts korrekt, säger Bo Göingberg vid Transportstyrelsen till NWT.

  LÄS MER: Unik läskflaska av svensk träfiber ska rädda havenPREMIUM: “Kvalitet kommer inte av sig själv och det kommer inte gratis”PREMIUM: De tar hem slakten till gårdenVIDEO: Därför väljer Wapnö bort ekologiskt

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Till toppen