Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 16 juli

  Dumpade bilar - ofta på lantbrukens mark

  Trafikverket ser ökning i antal dumpade bilar. Ofta ställs bilarna på skogsvägar och ensligt belägen mark som ägs av lantbrukare.

   Cirka 2000 bilar per år forslas bort efter att ha dumpats och antalet ökar varje år.
  Cirka 2000 bilar per år forslas bort efter att ha dumpats och antalet ökar varje år. FOTO: Mostphotos

  – För de markägarna som drabbats är det ett jättestort problem. De här bilarna kanske står i vägen, de skräpar ner och de slås sönder men man har ingen möjlighet att de bort dem, säger Mikael Bäckström, ordförande LRF Jönköping till P4.

  Ett av problemen är att man inte själv får flytta dumpade fordon. Det ska anmälas och sedan får man vackert vänta på att polis eller kronofogde kommer och forslar bort.

  – Det är ett problem som återkommer och det kommer motionsvägen, det är folk som känner sig rättslösa när någon ställer ut bilar på deras mark som man inte blir av med, säger Mikael Bäckström till P4 Jönköping.

  LÄS MER: Läget för vallskörden ljusnarPREMIUM: Så lurade han ogräsetLÄS MER: Mer pengar att tjäna på biogrödor  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Till toppen